View Single Post
Eski 19-02-2020, 08:08   #4
Mahmutcan1970
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-12-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bilinebilir Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar. Köydeki tarlamın bir kenarına sulama borularını, sulama motorunu, bel kürek kazma çapa vs gibi aletleri koymak için 3x4 m2 bir yer yapmak istiyorum. Bunun için belediyeden ruhsat vs. gerek varmı? Tarım müdürlüklerinden bir yazı izin vs alıp yapılabiliyor dediler...
Sn. Bilinebilir,
Tarla vasfındaki arazilerde her türlü yapı yapımı imarsız alanlar yönetmeliğine tabidir. Bu konuyla ilgili olarak forumda çokça bilgi var.

Özetle yapacağımız yapının herhangi bir şekilde (şikayet, rutin kontrol vs.) tespit edilmesi durumunda imar kanununa muhalefetten hakkınızda zabıta tarafından tutanak tutulacaktır ve size para cezası, yıkım ve mahkeme olarak geri dönecektir.

Bütün bunların haricinde bir şekilde istediğiniz malzeme deposunu yaptığınızı düşünelim.

Eğer sürekli gözetim altında olmayan ücra bir yerdeyse bu sefer de hırsızlık konusu başınızı ağrıtabilir. (Maalesef tecrübeyle sabit &#128533

Size tavsiyem arazinize yakın köy vs. bir yerden bir şekilde malzemeleriniz için güvenli bir ayarlamanız. Bu da olmuyorsa malzemeleri yanınızda getirip götürmekten başka çare kalmıyor.

Zaten zar zor bulduğumuz toprak parçalarında iyi kötü kendi çapımızda bir şeyler yetiştirmek istediğimizde de bu gibi durumlar maalesef şevkimizi kırıyor.

Saygılarımla,
İyi günler dilerim.

Mahmutcan1970 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön