View Single Post
Eski 16-02-2020, 08:57   #22
muhabbet
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-02-2020
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Merhaba ,
Kendim detaylı olarak bilmiyorum ama internette araştırdım nasıl çözülür nasıl azaltılır , bir kaç sitede gördüm. aşağıya verilen detayları yazıyorum.

ALINTIDIR :

Kanibalizm (Yamyamlık) hastalığının en önemli sebebi söylendiği gibi, stres ve mineral eksikliğidir. Kapalı ve Sıkışık kümeslerde daha çok görülür.
- Tüy yiyen tavuk tespit edilip 1 hafta tek başına loş bir ortamda vitamin mineral takviyesi yapılarak bakılmalıdır çünkü bu hastalık, hastalıktan çok bir alışkanlık haline dönüşür tüy yiyen tavuğun bu alışkanlığını unutması gerekir.
- Yine söylendiği gibi yaralı tavukların yaralarına pansuman yapılmalı ve yara üzerine ve tüylerine pansuman yapıldıktan sonra ardıç katranı, gres yağı gibi tavuklar için ağır kokulu ve tiksindirici yağlar sürülmelidir. (Alışkanlık edinen tavuk yine tüy yemeyi deneyecek fakat tiksindiği için vazgeçecektir)
- Tavuklar açık alana çıkarılmalı ve kesinlikle toprak banyosu yapmaları sağlanmalıdır.
- Tavukların önüne oyalanmaları ve vitamin takviyesi için iri lahana yaprakları, Marul yaprakları, Yeşillikler verilmelidir,
- Yemlerine 2 gün süre ile 2-3 gram (bir çay kaşığı) kadar tuz serpiştirin ve bol miktarda temiz su içmelerini sağlayın.
- Tavukları açık alanda gezdirme imkanınız yoksa kümes tavuk sayısını azaltmalısınız.

muhabbet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön