View Single Post
Eski 15-02-2020, 06:49   #564
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kahraman43 Mesajı Göster
Aşama aşama buradan paylaşmaya gayret edeceğim, Sayin Portakal Rengi.
Bu arada ampuller 28 watt, balast ise elinde 2x 28 watt olmadığı için 2x36 watt oldu. Fark etmez dedi bakalım deneyip göreceğiz.
Teknik olarak daha güçlü balastın zararı yok. Deneyimlilerin anlatımlarında dikkat çektikleri bir konu var. Işığın bitkiye yakınlığı.
Bu neden önemli ?
Işık kaynağından yayılan fotonların bitkinin yapraklarındaki hücrelere ulaşması gerekiyor ki fotosentez oluşsun. Kaynak bitkiden uzaklaştıkça, her yöne yayılma eğiliminde olan fotonların hücreye ulaşan miktarı azalıyor. Flouresan kullandığınız için fotonlar tüpün çevresi boyunca yayılacak. Fotonları bitkiye doğru yönlendiren yansıtıcılar (piyasa deyimi reflektör) kullanmanız önerilir.
Işık kaynağı; bitki yapraklarındaki sıcaklığı artırmayacak kadar uzak, tüm fotonların bitkiye ulaşmasını sağlayacak kadar yakın olmalı. Bu nedenle, lambaları hareketli ve yansıtıcısı olan (örneğin bağladığınız tahta ile ampul arasına aluminyum folyodan yansıtıcı yapabilirsiniz.) bir düzeneğe bağlarsanız, bitkiler büyüdükçe yukarı çekebilirsiniz. Deney koşullarınız kolaylaşır.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön