View Single Post
Eski 05-02-2020, 14:01   #11
hobiciakvarist
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ hobiciakvarist, şu ana kadar aras ve yurtiçi ile pek çok kez tohum-fide aldım ve gönderdim. Gönderirken de sorduklarında 'tohum' dedim. 'ahaa yakaladık şimdi' diye zıplayan olmadı. Yurt dışı gönderilerde sıkıntı olabilir endemik türlerin kaçırılması vs. açısından ama. PTT kargonun kendi protokolü içerisinde 'tohum gönderilmez' diye bir şey göremedim. Resmi - özel kurumlar arasında düzgün standartları olan kurumlarımız çok az, olanların da zaten elemanları habersiz olan bitenden. Herkes kafasına göre takılıyor. Size de böyle biri denk gelmiş diye düşünüyorum. Hepsini tek tek açıp baktırsanız iyiymiş aslında. Trafik polisi yolun ortasından geçen ablaya sormuş 'hemşerim nereye gidiyoon' diye. Kadın da cevap vermiş' kaynımgile gidiyom sene ne' o hesap...

https://kms.kaysis.gov.tr/(X(1)S(0os...ookieSupport=1
@TCM çok teşekkür ederim link için. Hemen "yasaklı maddeler madde 39." çıktı alıp koşuyorum kapanmadan, umarım yetişirim ve ikna ederim. yAsaklı maddelerde listelenmiyor sonuçta tohum, ki zaten fasulye tohumları.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Hepsini tek tek açıp baktırsanız iyiymiş aslında."
Aslında açıp baktı çıkarttı zarfından, hatta zarf keserek açtı yani... bir de yeni zarf götürmem gerek, hatırlattığınız iyi oldu.

hobiciakvarist Çevrimdışı   Başa Dön