View Single Post
Eski 02-02-2020, 23:08   #12
hakanim_74
Ağaçsever
 
hakanim_74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-01-2020
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 36
Selamlar.. Bu hafta sonu Karamürselin bir köyüne gittik arkadaşımın bahçesi için ve çiftçilerle görüştük..Oldukça ilginç diyaloglar geçti..Kiraz, şeftali ve Elma gibi meyve ağaçlarının sağlığı için ve ağaçlarda çıkan turuncu renkli küf için 18.000 liralık zehir aldıklarını ve bunlar olmazsa ağaçların sağlıksız ve kurtlu olacaklarını ifade ettiler..Ve organik tarım diye yola çıkanların zamanla bizim yöntemlere alıştıklarını ama utançlarından itiraf edemediklerini beyan ettiler..Yani tarz ve tavırları asla değişmiyor hatta solucan gübresi için sadece tebessüm edip cevap bile vermediler..
Yani; bilmiyorlar mı, geleneksel (kadim kültürlerden süzülen gelenek değil kastım) yöntemlerden vaz geçmiyorlar mı?
İLAÇ ZEHİR ATMADAN KURTSUZ KİRAZ, ECİŞ BÜCÜŞ OLMAYAN CANLI ŞEFTALİ VE DİĞER MEYVELER İÇİN YÖNTEMLER NELERDİR? NEREDEN BAŞLAYABİLİRİZ...
Turuncu renkli küf gibi şeyler için kireç, göztaşı ve kükürt kullandıktan sonra tomurcuklanma olmaya yakın zehir atmak zorundamıyız?

hakanim_74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön