Bokashi hava almayan kaplarda yapılır. En basit şekliyle bir liracıdan iki tane kapaklı kova alırsınız. Birinin altına delikler açarsınız. Delikli olan içte olacak şekilde iç içe koyarsınız. mufak atıklarınızı buraya atarsınız. Lactobacillus emdirilmiş kağıtları araya karıştırırsınız. Atıkların üzerine de yuvarlak bir mukavva kesip iyice sıkıştırır, atıkların içinde hava boşluğu bırakmazsınız. Ayrıca kovanın kapağını da kapalı tutarsınız. 2 günde bir alttaki kovada biriken suyu alıp sulandırarak bitkilerinize verebilirsiniz. Bu süreç aynı zamanda solucan maması hazırlama düzeneği olarak sürdürülür. Kova dolmaya yakın olduğunda normal bir mutfakta 5-6 gün geçmiş demektir. Öylece solucanlara verirsiniz. Atıkların arasına karıştırdığınız lactobacillus emdirilmiş kağıtlar aynı zamanda atıkların karbon miktarını solucanlara uygun hale getirir.
|