View Single Post
Eski 01-02-2020, 17:58   #320
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Ekşi kara dut ağaçları ile ilgili internette gezinirken yurdun çeşitli yerlerindeki ağaçlarla ilgili bir siteye rastladım. Eski ağaçların fotoğraf ve videolarının da bulunması nedeni ile güzel bir çalışma yapılmış.

Şehir Şehir Ekşikara – LifosBio

Afyonkarahisar'da bulunan ağaçlarla ilgili bir bilgi bulamadım. Ancak eskiden olan ve anıt niteliği bulunan ağaçlar bizim burada da nerede ise yok edilmiş. Afyonkarahisar'ın eski yerleşim yerlerinden olan 40 ağaç direk ile desteklenmiş Selçuklular zamanında yapılan Ulu Camii etrafında yakın zamana kadar en az 12 ağaç olduğunu öğrendim. Bir tane anıt ağaç niteliğinde büyük ağacın ise o zamanlar kesildiğini üzülerek öğrendim. Bir tane üzerine yıldırım düşmesi sonucu yaralanan ağaç ise mirasçılar tarafından satıldığı zaman muhtemel yok olacak.

Afyonkarahisar Şuhut ilçesinin Ağzıkara köyü bulunmakta. Bu köyün yanından zaman zaman geçmeme rağmen iç kısımda olması nedeni ile ağaçların bulunduğu yeri göremedim. Bir defa gittim. Ancak bu yıl gidebilirsem özellikle fotoğraflarını çekmeye çalışacağım. Baraj yapılmadan önce daha güzel ağaçlar sonrasında eski neşesinde olmamasına rağmen ayakta meyve vermeye devam ediyorlar. Köyün adının ağzıkara olması da muhtemel tesadüf değil.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön