View Single Post
Eski 11-01-2020, 13:47   #18
ancestral
Ağaçsever
 
ancestral's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2019
Şehir: Muğla
Mesajlar: 57
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Aslında, çevre ve komşu konusu çok çok önemli..hadi siz o beldenin yerlisi değilsiniz, ben yerlisi olduğum halde bu tür şeyler yaşıyorum

Ben eylül ayında bizim kasabada tamiratlarına başladığım biri 130 diğeri 40 yaşındaki evlerle, yazın sıcağında buram buram terleyerek çalıştığım günlerde 2 hafta üstüste zabıta dikildi tepeme ve ''evin önündeki 5-6 el arabası inşaat kumunu kaldırın, şikayet var'' dedi..ilkini pek umursamadım..ama bir hafta tekrar canhıraş uğraşırken yine gelince dayanamadım, yüksek tonla ağzıma geleni söyledim ve ''binicem motosiklete, sokak sokak dolaşıp, evlerinin önünde inşaat malzemesi v.s olanların listesini önüne koyacağım ve gerekeni yapana kadar da kumu kaldırmayacağım'' dedim..çünkü, 100 metre ileride bi komşunun evinin önünde bi kamyon mıcır yıllardan beri duruyor, kimseye batmıyordu..
Derken, hızımı alamadım, belediye reisine gittim..durumu anlattım yakınarak ve sordum sebebini..''benim tamirat işim devam ediyo, kasabada inşaat yapan müteahhitlerin bina önlerinde kum, çimento, pislik, tuğla aylarca duruyo, onlara ne yapıyosunuz, benim üstü örtülü ve etrafı tuğla ile çevrili 4-5 el arabası kumun ne mahzuru var'' diye sordum..bana cevaben, yağmur sularıyla akan kumlar mazgalları tıkıyo'' diye olmadık bi bahane ileri sürdü..hatta, ''istersen işçileri veya kepçeyi göndereyim, bahçe içine taşıtayım'' bile dedi..tartıştık..biraz da muhalif biri olduğum için yapılıyor bu muamele diye düşünmeden edemedim..
Bu şikayeti yapan iki kişiden huylandım..hele biri için % 90 o yapmıştır, diye düşündüm..Muhtar akrabama gittim, konuyu açtım, ''.....yapmıştır, nasıl da biliyosun, var kasabada onun gibi birkaç pislik'' dedi..
Ben pes etmedim; inadına kumun yanına bi de mıcır döktürdüm traktörle..bir ayı geçti, peşimi bıraktılar..
Şikayet eden diye sandığım kişi, hemen karşımdaki 75 yaşındaki bi kadın ve kızları..bana 3 ay içinde ne kolay gelsin, ne hayırlı olsun demiyen insanlar..
Köylerde hasetlik fesatlık, çekememezlik, gözü kaldırmama olayları çoktur..
İşi gücü pislik yapmak olan karaktersiz bi insanla komşu olmak sizi herşeyden vazgeçirebilir..
Eşim, çarşıda, iskele dibindeki 1+1 daireden çıkıp ta gelme bu evlere, hiç gözümün tutmadığı insanlar var o mahallede, sen tahamül edemezsin, kavga edersin, huzurun kaçar'' deyip duruyor..
Evleri özene bezene yaptım, o doğduğum evde hayatımın son yıllarını geçirmeyi çok isterim ama uzun uzun düşünceye dalınca, vazgeçer eşimin önsezili uyarılarına hak verir gibi olmuyor değilim.
Hele sağ yanımda bi komşu var..oğlu esrarkeş..
Çok kararsızım yani
Bulabilirsem, ''belalı'' birine satmayı isterim..hani, dinsizin hakından imansız gelir derler ya, o hesap ..
Bizim bulunduğumuz mevkide jandarma kimin ne olduğunu iyi biliyor. Ağaç kesimi, ot ekimi ve kaçak avlanmadan hapis yatanlar olmuş. Bunları da araştırdık. Biraz boşluğunuza gelirse hemen traktörlük işin varsa söyle, kuyudan ne kadar su çıktı, evi kime yaptırıyorsun gibi peşinde 2-3 soru daha gelecek ve tamamen paranızı almaya yönelik konulara girmeye çalışıyorlar.

Aşağıdaki teklif ve istekleri daha yerleşmeden gördük;
- Parası faizdeymiş, borç istiyor 15 günlük.
- Kuyuda çok su varmış, zaten inşaat yapacakmışım, elim değmişken bir boru da onun arazisine çekecekmişim. Parasını verirsen çektiririm tabi dedim, konu kapandı.
- İnşaat başlamadan ağaçları kesecekmiş bana da hayrı dokunurmuş. Odunu bir tek kendisi kullanıyor çünkü.
- Traktörü boş duruyormuş, ekip biçmeye malzeme kaldırmaya dışarıdan adam çağırma sakın ben yaparım işini diyor. 22-25 ton kepçeyi 220 liraya çalıştırdık, traktörün saatine 200 lira istiyor aklıevvel. Kepçe yakıyor 14 litre mazot, traktör yakıyor 7 litre.
- İlçede yeğenleri varmış, ben onlara kalıp malzemesi alacakmışım, bedava kalıbımı yaparlarmış. Yapacağım inşaatın kalıbı 20-25 bin liradan aşağı tutmaz sırf malzeme, aklınca beni sermaye yapacak kendine.

Arazimiz büyük ve açıkçası ben oraya bu şartlarda komşuluk için gitmiyorum. Kaba inşaat bitince 2 metre tel örgü ve jiletli tel yaptıracağız. Soran olursa hayvanlar için diyeceğiz, anlayana çok bile. Kamera sistemi ve motorlu bir kapı da yaptırdığımızda derdimiz azalır. Yine tabi problem çıkacaktır. Çıkarcı insandan komşu olsa ne olur olmasa ne olur. Bir süre sonra yaptıkları yanlışı anlayacaklar ama ben düzenimi kurmuş olacağım. Atıyorum 3 saat kullanacağım 500 liralık motorlu testere için kimseye borçlanamam, gider alırım ne alete ihtiyacım varsa.

ancestral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön