@buz45 un 2016 yılı etkinliğinden gelmişti. Forumda ayrıntılı bahsedilmişti; bilinen çok acı 'thai biber'in 'kuzenleri'ymiş bizimki. Ne olursa olsun sevdik biz, oldukça acı, orijinalini öyle yemeklerin yanında yemek mümkün değilmiş ama bu rahatlıkla beş-altı adet yenebiliyor. Kimi acı biberlerde olan rahatsız edici değişik aroma, koku yok, oldukça bereketli. Çok minik değil, şekil itibarı ile ufak kavanozlara turşu yapması pek rahat. Kendi adıma adını - soyağacını önemsemezseniz acı severlere her açıdan öneririm.
Bu yıl çok acı oluşu ve bu sebeple çatır-çutur yiyemediğimiz için ekmemiştik üstteki tai biberi. Bir kaç haftadır evde acı biber yok, fazla turşu yapmamışız, kurutmamışız ve öğütmemişiz. Dolayısıyla oldukça dayanıklı ve bereketli olduğu için bu yıl tekrar ekmeyi düşünüyorum. Acı sevenlere de öneririm. Serçe-işaret parmağı arası boylarda, parmaktan daha ince, resmini bulamadım maalesef, aşağıdaki resim alıntı.