View Single Post
Eski 07-01-2020, 14:36   #20
SecretGarden..
Ağaç Dostu
 
SecretGarden..'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-01-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 104
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Benzer hoş olmayan deneyim birikimi bende de var. İlçe merkezinde yaptığım ev ile ilgili olarak. Yılgınlık hissettiriyor ama hayaller, azim üstesinden gelmenizi sağlıyor. Yer seçimi ile ilgili uyarılarım olacak.
Ege bölgesinde de yer alsa köylüler çağdaş olmuyor. Tutuculuk ciddi bir sorun oluşturacak. İyi olasılıkla size alamancı olarak davranıyorlar. Doğrudan dışlamasalar da dışarıdan olduğunuzu sürekli hissettiriyorlar. Alışveriş yaparken, size ayrı birbirlerine ayrı fiyat ve uygulamaları oluyor.
Kültür ve anlayışlar kentten farklı. Daha gelenekçi ve dinci davranıyorlar. (30-40 yıl önceki gözlemlerimi anımsıyorum. Böyle değildi.) Alman yerleşirse gıpta ile bakılıp, ellerinden gelen yardımı esirgemiyorlar ama bizim gibi kentten göçenlere, açık olmayan bir diş bileme benzeri davranış söz konusu oluyor.
Aldığınız arazinin haritacı tarafından ölçülüp, yeri değişmeyecek şekilde kazık çakılması önemli. Arkadaşımın başına gelen bir olayda, 20 kişinin aynı yalanı söyleyerek gerçeği değiştirmeye kalktıklarına şahitim. Uydu fotoğrafları olmasa arsa 2B olacak. Şahitlik yapan 19 köylünün hiç çıkarı yok. Birinin 50 m2 çıkarı olacak. Sizin 2 dönüm kaybetmeniz önemli değil. Her yer böyledir diyemem ancak epey olay dinledim.
Köylüler ile ilişki kurabilmeniz, köyün kente ve kent yaşamına yakın olmasıyla epey ilgili. Bu nedenle, satın almadan önce ilişki kurup durumu tartmanız önemli.
Yer seçiminiz önemli. 24 saati nasıl dolduracağınızı planlayarak başlamanızı öneririm. Kentten farklı olarak, tüm gün kayıpsız zaman olarak sizin. Yürüyüşe çıkarım iki saat sürer diyemiyorsunuz çoğu zaman. Hobileriniz için gerekli malzemelere ulaşamıyorsunuz. İnternetten aldığınız ürün size nasıl ulaşacak ? Benzeri ayrıntıları öngörebilirseniz ilerde rahatsızlık vermez.
Ulaşım kolaylığı önemli. Hep sağlıklı kalamıyoruz. Doktora, eczaneye ulaşmak nasıl olacak ?
Umudunuzu kırmak için yazmıyorum. Yaşam tarzınız değiştirecek bir karar veriyorsunuz. Yalnız iyi yönlerini değil, yaşayabileceğiniz anların tümünü öngörmeye çalışmanız önemli. Kötü deneyimler biriktirmek hiç hoş olmuyor.

Ne kadar guzel anlatmışsınız hayranlıkla okudum..Çok tesekkur ederım.
Bunları ınanın ara ara dusundum.ama elıme gecen para bır studyo daıreye bıle yetmıyor (cunku ıkıncı elde olsa araba almam lazım) ege koylerınde nasıldır koyluler dıye dusunmek de artık umurumda degıl kendı sorunlaır selam verene eywvallah ..cunku ınsanlardan bıktım artık.Hatta mumkunse hıc gorusmeyelım..usta meselesı elektrık su tesısatcısı harıcı baslangıc sonrası ıhtıyacım olmaz cunku malzemelerı kendım alarak boruları vs dosetecegım.tamam tadılatta ıllakı dogum sancılaır olacak..gergınlık usta bulamama buldugundan memnun olamama..bunlardan sonrası hersey bıttgınde dıyorsunuz ..
benım buldugum ev bergamada ..bılmıyorum bergamayı bılırmısınız..bademlı bergama guzel evler var butceme uygun..ıcı tadıla tıstıyor mutfak banyo kafadan yenılenecek..Bergama yakınlarında ustalar ıle yuzyuze gorusecegım..

ben evı almadan tapuyu temızmı dıye arastırdıkdan sonra uzerıme tapuyu gecırmeden evveli bolgede ustaları bulup fıyat fıkır alacagım.(bergama özellıkle bademlı halkı bana daha yakın gelıyor ..)
bunlar bıttıkden sonra ben zaten cok gezen bırısı deıglım hatta hıc evden cıkmam gunlerce cok yorugnum cunku gurultulu ortamlaır gece hayatını hıc sevemedım.cok buyuk bır ev deıgl benım bulduklarım bahcesıde odalarıda bana yeterlı 2 katlı bıldıgınız 80 veya 90 m2 taş evler..,
bu buldugum evler sehır merkezınde..benım gelenım gıdenımde yok (gelırse kardesım arada ugrar ) yanı halk dıledııg kadar tutucu olsun ben belkıde onlardan daha tutucuyumdur kımbılır..
dedımde Ser de geçmişe dönüş var babadan ne görduysem onu tatbık edıyorum ..

en azından bu evlere gıdıp bakmak ıstıyorum..bu da bır sınavsa ben bu sınavdan da gecerım..

Esenkalın

SecretGarden.. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön