View Single Post
Eski 07-01-2020, 12:25   #3353
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yamiyumu Mesajı Göster
Merhaba,

Yaklasik 2 ay once hediye gelen bir orkidem var. Bir dali kuruyup ciceklerini dokmeye basladi. Annem o sirada saksisini degistirip daha buyuk bir saksiya alip cam balkona koymus. Daha sonra yapraginda yumusama basladi. Soguktan olabilecegini dusunup iceriye aldim. Suladiktan sonra seyahate gittim dondugumde orkidemin yapraklarinda siyah lekeler vardi ve oldukca kotu halde. Kurtarilabilir mi?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Soğuk hasarı da var, bakteriyel çürüme de var. Saksının dibi delik değil sanırım. Saksı dibinde oldukça çok sayıda ve geniş delikler olması bitkinin köklerinin hava alması için gereklidir.
Steril bir bıçak alıp bozuk yaprakları kesin. Sanırım ortada tek küçük bir yaprak kalıyor sağlam olarak. Kestiğiniz kısımlara toz tarçın sürün (tarçın yapısındaki sinnamik aldehit hem bakterileri öldürür ama aynı zamanda bitkiler için de zararlıdır, abartıp bitkiyi tarçına boğmayın). Genel olarak, Phalaenopsis 5°C sıcaklıkta tutulursa yaprakları ciddi seviyede hasar görür. Phalaenopsis, tropik bir bitkidir ve soğukta asla bırakılmamalıdır. Bol şans...

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön