View Single Post
Eski 07-01-2020, 10:58   #16
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SecretGarden.. Mesajı Göster
Elıf hanım tesekkur ederım zahmet edıp yazmıssınız oncelıkle..Tadılat konusunda ıdmanlıyım hatta hukukı hak arama sureclerınde bıle Tadılat dolandırıcılında kazandıgım dava sayesınde avukattan cok bılgıye sahıp oldum..İnsanların usta yım dıyerek masum kısılerın gözlerının ıcıne bakarak nasıl kandırıldıgına sahıt oldum..sızın bınbır emek vererek kazandıgınız alın terınızle aldıgınız 1 m2 fayans bıle olsa onu nasıl mahvederek sözum ona fayanscı olmayan zat ı muhteremın sırf para denen kagıt parcası ıllet adına nasıl fayansları mahvettıgıne tanık oldum..
Çatı yapacagım dıye benden 5000 tl karttan anında cekerken cay alırmısınız dıye sırıtan karaktersızlerın odemelerını yapmama ragmen her gun haftalarca arayarak sankı anme hızmetı edıyormuscasına ınnet rıca ıle altdan alarak catıyı yaptırdıgımı ustune burnumun sınırden kanadıgını mı ..hangı bırısını anlatayım..

İnanın bugun bıle tapu basvurusunda bulunurken (evını satıyorum nasıpse yarın tapu yapacagız)basvurusunda bulunurken bıle adam bana alıcı banka hesaba gecıreyım parayı tapu verdııgnde dedıgı an gerek yok nakıtı koy masaya ben goreyım oyle ımza atarım dedım..halbukı adamın söyledıgı gayet yasal bankacılıkda böyle garantorlukler var..ama okadar tıksınmişimki..
bu sonsuz kısırdöngü sabaha kadar oturup konusuruz bunu o derece..Yazdıkca hatırlaıdm hatırladıkca kan beynıme sıcradı yıne
Sustum ben.Nokta
Benzer hoş olmayan deneyim birikimi bende de var. İlçe merkezinde yaptığım ev ile ilgili olarak. Yılgınlık hissettiriyor ama hayaller, azim üstesinden gelmenizi sağlıyor. Yer seçimi ile ilgili uyarılarım olacak.
Ege bölgesinde de yer alsa köylüler çağdaş olmuyor. Tutuculuk ciddi bir sorun oluşturacak. İyi olasılıkla size alamancı olarak davranıyorlar. Doğrudan dışlamasalar da dışarıdan olduğunuzu sürekli hissettiriyorlar. Alışveriş yaparken, size ayrı birbirlerine ayrı fiyat ve uygulamaları oluyor.
Kültür ve anlayışlar kentten farklı. Daha gelenekçi ve dinci davranıyorlar. (30-40 yıl önceki gözlemlerimi anımsıyorum. Böyle değildi.) Alman yerleşirse gıpta ile bakılıp, ellerinden gelen yardımı esirgemiyorlar ama bizim gibi kentten göçenlere, açık olmayan bir diş bileme benzeri davranış söz konusu oluyor.
Aldığınız arazinin haritacı tarafından ölçülüp, yeri değişmeyecek şekilde kazık çakılması önemli. Arkadaşımın başına gelen bir olayda, 20 kişinin aynı yalanı söyleyerek gerçeği değiştirmeye kalktıklarına şahitim. Uydu fotoğrafları olmasa arsa 2B olacak. Şahitlik yapan 19 köylünün hiç çıkarı yok. Birinin 50 m2 çıkarı olacak. Sizin 2 dönüm kaybetmeniz önemli değil. Her yer böyledir diyemem ancak epey olay dinledim.
Köylüler ile ilişki kurabilmeniz, köyün kente ve kent yaşamına yakın olmasıyla epey ilgili. Bu nedenle, satın almadan önce ilişki kurup durumu tartmanız önemli.
Yer seçiminiz önemli. 24 saati nasıl dolduracağınızı planlayarak başlamanızı öneririm. Kentten farklı olarak, tüm gün kayıpsız zaman olarak sizin. Yürüyüşe çıkarım iki saat sürer diyemiyorsunuz çoğu zaman. Hobileriniz için gerekli malzemelere ulaşamıyorsunuz. İnternetten aldığınız ürün size nasıl ulaşacak ? Benzeri ayrıntıları öngörebilirseniz ilerde rahatsızlık vermez.
Ulaşım kolaylığı önemli. Hep sağlıklı kalamıyoruz. Doktora, eczaneye ulaşmak nasıl olacak ?
Umudunuzu kırmak için yazmıyorum. Yaşam tarzınız değiştirecek bir karar veriyorsunuz. Yalnız iyi yönlerini değil, yaşayabileceğiniz anların tümünü öngörmeye çalışmanız önemli. Kötü deneyimler biriktirmek hiç hoş olmuyor.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön