View Single Post
Eski 05-01-2020, 18:14   #2
siflera12
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SecretGarden.. Mesajı Göster
Merhaba uzun zamandır Forumu uzaktan uye olmadan izliyordum..

Buradakı degerlı ınsanların bılgılerını kısa kısa notlar eslıgınde sık kullanılanlara sayfalarını aldım kı arada ıhtıyac duydugumda acıp okuyabıleyım dıye (çatı onarımı elektırkı su tesısatcısı sorunlaır ) vs gıbı..

Aslında sızlerden bır Farkım yok..bende herkes gıbı bahcelı mınık bır gızlı dunya ıstıyorum kendıme..sabah kahvemı alıp bahcemde gunese seyır halınde kıtap okumak..tavugun altından yumurta toplamak ..artık tup bıttı derdıyle ugrasmaktansa nasılsa bahcemde taş fırınım var ıcerıde somınem dıyerek bır sekıdle ac kalmadan kızartmaları yemeklerımı yaparak cayımı demlemek..kopegımın ozgurce yasayabılecegı bır yaşam alanı ..

cocuklugumu anmak..eskı yılların saf temız ınsanlarını bıraz ıcınde barındırgına ınandıgım köylulerle uzaktan da olsa bır arada olmak..

Ben en cok At ları ve kopekleri sevıyorum buyuk babamın at cıftlıgınden cok sey ogrenmıs bırısı olarak buyuk Çiftliği olsaydı ne kadar guzel olurdu desemde hayallerım butce ıle sınırlı kaldı malese.f..



böyle böyle parça pinçik hayaller kurarken kendımi özlem ıle ev arıyorken forumunuza kadar gelmiş ve cıkamamış halde buldum..

özellıkle korucak rumuzlu abının evını paylastıgı restorasyon hıkayesı ve yengeyı kaybetmesı benı derınden sarmıştı..



..Hayalım bır köy Evi ama buradakı bazı abıler gıbı buyuk konak tarzı ev alamıyorum ve okadar usta malzeme yıgarak malesef tadılata gıremıyorum..



90 lı yıllarda Rahmetlı anaannemın ızmır Çiçekliköy deki gıbı bır evı yani mınnacık..2 oda 1 salon eskı tıp komur sobası bahçesınde tenekede cıcekler kurulan tursular salcalar..bazlama gozleme ocagı gıbı....öyle havuzlu luks yazlık tarzı wılla degıl..Bıldıgınız köy evı ama taş olsun bahcesı olsun benım olsun dedım ve bu zıhnıyetle ıle ev arastırmaya basladım..

Ben bunu yapacagım öncelıkle kafaya koydum hatta bu hafta tapuyu aldıgım an bende farklı sekılde sızlerle Görsel paylasımlarda oncekı sonrakı hallerını paylasacagım..tek fark ben kendı elleırmle cogunu ne nasıl kaca alınır naısl yapılır teknıgı ıle paylasmayı hayal edıyorum..



uzun yıllar çalıştım elbette para bırıktırdım ve bır ev aldım ama malesef mutahıt dolandırıcı cıkınca bızım sözde denız manzaralı resıdence gume gıttı ve sonuc evı aldııgmın cok cok altı bır rakkama anlasarak sattım.Alıcı suan ben bu satırları yazarken muhtemelen almanya ucagında ve antalyaya gelıyor..sabahda tapuya gececegız..

E ınsan uzuluyor tabıkıde..ama her ıste hayır vardır dıyorum..ben zaten sehır ınsanı deıglım..uzuldugum tek nokta fıyat zararıdır..oda saglık olsun dıyerek yoluma devam edecegım..



Biliyorum şimdi sizler dıyeceksınız kı tek basına köyde yaşam zordur cok istediğim bır seyden korktugum cekındıgımden dolayı bu yazıyı yazarak sızlere danısmak ıstedım zaten...Aslında daldan dala atlama huyum yoktur ama bu yazı böylemı oldu dıye gözden gecırıyorum cunku sızlere danısmak ıstedıgım okadar sey varkı..

bunuda ancak evı aldıgımdan sonra paylasarak danısacagım gıbıme gelıyor..

en azından bu forum sayesınde bu radıkal degısım surecımde yalnız olmadııgmı sayenızde hıssedıyorum..

ben ızmırlıyım halıyle ege tarafı (toprak cekıyor)köy evlerı bakınıyorum..

3 gundur emlak sıtelerınden kafamı kaldırıp arada yemek molası verdım desem yerıdır..

Hem heyecanlıyım hemde bır yandan ıcımden dıyorumkı (dur kızım acele etme tek sıkımlık kurşunun var onuda kaybedersen mahvolursun) bu karamsarlık ıcerısıdne yazıyorum zaten.

1 kac ev var sızlerle (fotograf paylaşmayı başaraıblırsem ) fıkırleırnızı almak ıstıyorum.

Özellıklerı Taş ve Agacın Ahşap dokusu bozulmamış sadece tamırat ısteyen (kendım yapımıyorum spıral yatar kesme makınalaırnı bıle kullanabılıyorum hatta ufak atolyem var esyalarla bırlıkte onalrıda getırtecegım atolyedne naklıye ıle..) yerler arıyorum..Alçı- kara sıva vs ıslerde ıyıyımdır.(gulmeyın cıddıyım başarabılırsme zamanla ne demek ıstedıgımı anlayacaksınız)



Velhasıl ustaya ıhtıyacım yok Plan şu şöyle ki her hafta sırf bır odaya zaman ayırsam tum duvarını brut betona amerıkan vıntage tasarıma son rötüş boyası dahıl cevıireıblırım..bana sadece fayans ve mutfak elektrık su ustaları gerekecek ..

şimdi

Buldugum evler şöyle



Mugla yatagan köylerinde 30 000 Tl Taş ev

Aydın söke köylerınde 27 000 TL tas ev

bergama köylerınde 22 bın taş ev

ödemiş köylerınde 17 000 taş ev

bu evler ahır dam veya kargı ev olarak gecıyor tapuda..ımarlı arsa uzerınde ve hıbesız Tapu olanlara öncelıgım ..sonradan cıkacak surıprızlerı kımse sevmez..o yuzden cok ıyı beledıye ımar arastırması yapmam gerekıyor..



bunlardan bırısını 20 000Tl ye aldıgımda kalan tamırat butcem 20 000 dıyelım .!! 20 bın ıle hıc bır sey yapamazsın demeyın ben 10 000 ne banyo ve ev parkelerı fayansları dahıl malzeme ıscılık mutfka ust dolaplaırnı bıle yaptırdım..herkeısn 40 bın dedıgı yere 10 000 ıle atıs yapmakda bılgı ısıdır sanırım..herneyse eı aldık dıyelım 20 000 naktımız var..

bu 20 000 tl yi Şöyle degerlendırmeyı dusunuyorum.!



sadece bır odasının duvarlarını brut betona cevırerek tavan agaclaırnıda spıral ıle temızleyerek duvarda önu kapatılmıs kerpıc tarzı ocagı somıneye çevirmek boyası vs bıtırmek ve oturma grubunu koyarak yaşaya baslamayı dusunuyorum..

bunun ıcınde bana Gereken beton kara sıva malzemesı volumen marka 64 tl bır galobu kalekıme gore daha ucuz (kalekım 255 tl )

2 galon bana rahat yetecek mala vs ıse var zaten hıltıde sıkıntım yok..



bana odanın duvarlaırnın malıyetı kosebent vs ıvır zıvır desek betonuyla 400 tl..



dıger odalar ve bahce zaman ıcınde keyıfle elden gecırecegım..bahcede en son peyzaj ıcın keyfe keder zaman aralıklarında devam edecegım..

bu esnada banyo ve mutfak ıcın kanalları yaptırıp olculerı ıle bırlıkte render cıktısını hazırlayarak ustanın anlayacaıg dılden malzemelerı kendım satın alarak sıparısı gececegım..ne kadar ıs yaparsa okadar odeme yapacagım..(konuda ıdmanlıyım)

ama usta kaca yapar sorunsal burada..bakacagım..mesela bu bolgedekı forumdaşlardan rıcam ustaları nasıl buldunuz ınternettden mı ve ne yaptılar kaca yaptılar gıbı ?



bu buldugum evler halıylen içlerine mutfak banyo yapılacak yıkık harabe dıye adlandırıyorlar ..

ama zemın ahsapları ve tavan ahsapları kotu durumda değil yanı spıral ıle 280 lık zımpara yardımı ıle agacı öz halıne dondureıblırım ufak ek tadılat gerekebılır..Bunu gecelım bu bende.



benım bılmek ıstedıkleırm arasında en onemlısı köy hayatında ne gıbı zorluklar yaşadınız..

bu bahsettıgım bolgelerde ev alan varmı? bana bılgı anlamında ıkı satır yazsada razıyım.. burada varsa yasayanlar yasadıgı surece köylulerle ne gııb sıkıntılar ıle karsılastılar..?.

Çok dışa donuk arkadas canlısı geveze bırısı olmadıgımdan(******* geveze değilim destan yazmışım) sakın bır yaşam istediğim bu hayatı sözune ettıgım ıllere baglı köylulerın dokunulmazlık haklarımı ihlalınden cekınıyorum acıkcası......

sımdı burada pek cok forumdaki ı Abi ve Ablalaırm cogu muhtemelen eşleri yanında dogal olarak Esnek bakıs acıları ıle karsılasıyorlardır..ama tek başına bır bayanın köye yerlesmesı buyuk bır radıkal karar olsada aslında zor degıldir değilmi..buldugum ıllerdekı köylerde yaşayan buyuklerımden yorum alırsam sevınırım..



Benı okudugunuz ıcın ve cevap verenlerde ayrıyetten tesekkuru bır borc bılırım.i



Saygılarımla
Köy evi almayı planlıyormuşsunuz hayırlı olsun ,
Öncelikle alıcağınız evin yeri ve konumu çok önemli , sizin ne kadar yere ve nasıl bir eve ihtiyacınız var bunu planlamanız gerek daha sonra almayı istediğiniz evlerin size tamirat masrafını planlamanız gerek zaten bunun üzerinden bir bütçe çıkarırsanız geriye kalacak şık ise hangi evin size hitap ettiğidir. Eğer çok kararsız kalırsanız arada kaldığınız evleri mutlaka gezip görün o zaman kesinlikle içlerinden birine içiniz ısınacaktır.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön