Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi backyard
vanilya özütü yapabilirsiniz
pastalarda, keklerde, kurabiyelerde kısaca vanilin'i kullandığınız her yerde, bu özütü kullanmanız salık veriliyor
çünkü, şekerli vanilin adı altında satılan ürün gerçek vanilya değil, tamamen sentetik
Burada yapım aşaması resimli olarak anlatılıyor
3 adet vanilya çubuğunu alıp, uzunlamasına kesiyorsunuz, kapaklı cam bir şişeye koyuyorsunuz, üstüne 1 su bardağı votka ekliyorsunuz, güneş almayan bir yerde 2 ay ya da biraz daha fazla bekletiyorsunuz. Rengi koyulaşacak. Ara sıra da şişeyi sallıyorsunuz.
|
Peki ekstrakt için bile olsa alkol hassasiyeti olan biri nasıl vanilya özütü yapabilir, sirke pek mantıklı da değil sanki? Alternatif bir fikriniz var mı acaba?