View Single Post
Eski 01-10-2007, 11:47   #9
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Sevgili Penelophe, zor bir durum. Bu komşunuzun yaptığını onaylamıyorum. İnsanlar, yaptıkları işlerin sonucunu, düşünmeli dğil mi?

Benzer bir durum bizim mahallde de vardı. Belediye boş olan bir araziyi köpekler için barınak yapmıştı. Köpek sesleri yakındaki evler için olağanüstü bir rahatsızlık konusu oluyordu. O evlerde büyüyen çocukların hayvansever olabileceğini sanmıyorum. Bilhassa aç kaldıkları zaman binlecesi neredeyse bir ağızdan havlıyor ya da hırlayıp kavga ediyorlardı. Bazan da ne hikmetse sokağa dağıldıkları oluyordu.

Düşünün sokaklarda köpek sürüleri. Bunların bir kısmı yaşadıkları olumsuzluklar nedeni ile insanlara da dostça davranamayan yaratıklar. Belediye şimdi oraya inşaat yaptığından barınak meselesi çözüldü. ancak sokaklarda bir miktar köpek kaldı. Bunlar gerçi zararsız hayvanlar kulaklarında küpeleri var. Saldırmıyorlar. Lakin yine insanların düşüncesizliğinden sorunlar yaşandığı oluyor.

Mahallde bir yürüyüş yolu var. Yürüyüşe gelenlerden bazıları yanlarında yiyecek getirip köpeklere veriyorlar. Köpekler, yürüyüşe gelenler tarafından beslenmeye alıştıkları için, sabah erkenden oraya gelip bekliyorlar. Sabah yürüyüşe gelip de onlarca köpeğin kendisine doğru hareketlendiğini gören insanlardan bazıları haliyle korkup tedirgin oluyor.

Ben şuna inanıyorum. Bu insanlar ömürlerinde bir hayvan sevmiş, bakmış değillerdir. Sevmiş ve sorumluluğunu üstlenerek bakmış olsalar hareketlerinin sonuçlarını da idrak edebilirler.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön