View Single Post
Eski 15-12-2019, 08:04   #1
Gökçeyurt
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-07-2019
Şehir: Konya
Mesajlar: 60
Sürme çikolata

Malzemeler:
2 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çimdik tuz
Çay kaşığının ucuyla karbonat
İsteğe göre:Tahin, kakao
Yapılışı:
2 litre sütü kaynatıyoruz. Kaynayınca 1 su bardağı
toz şeker ve çay kaşığı ucuyla İngiliz karbonatı ve tuzunu ekliyoruz . Ocağın altını kısıp arasıra karıştırarak yaklaşık 2 saat boyunca koyulaşmasını bekliyoruz. Bu şekilde süt reçeli yani yoğunlaştırılmış süt yapıyoruz. Miktar olarak sütümüz yarıya düşmüş olmalı.Ocağı kapatıp soğumasını bekliyoruz. Böylece iyice koyulaşıyor. Blendırda çekerek pürüzsüz olmasını sağlıyoruz.
Daha sonra çikolatanızı neli seviyorsanız o malzemeyi göz kararı ekliyorsunuz. Ben 3 çeşit yaptım. Birincisi tahinli, ikincisi tahinli kakaolu,
üçüncüsü ise sadece kakaolu. Denemenizi tavsiye ederim.Çok güzel oluyor. Birazına kakaoyu daha fazla katarak bitter çikolata da yapabilirsiniz.
Fotoğraf yüklemeyi denedim, ama nedense yüklenmedi.

Gökçeyurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön