View Single Post
Eski 12-12-2019, 12:47   #137
Sıfır bіr
/
 
Giriş Tarihi: 12-12-2019
Şehir: Adana - Yumurtalık
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Medіterranean Mesajı Göster
Gerçekten haklı olabilirsiniz, ama, inanın yazdığınız şu metnin bütünlüğünü, en az 4. kez okuduktan sonra kısmen anlayabildim. Cümle nerede bitiyor, nerede başlıyor belli değil, sanki sanayide araba tamir ettirmişsiniz de, orada eski bir dostunuza denk gelmişsiniz gibi, laf salatası vari kelimeler kullanmışsınız. 'Eee, sonuç ne? Otur, bir bardakta çay söyleyelim de iç' diyen olmadımı, diyesim geldi.

Kimse, burada size; 'akdeniz ülkesinde ekvatorik bir ağaç sakın yetiştirme aman bu olmaz, bu ucubeliktir' falan diyemez. Çünkü aynı hataya bende düştüm ve yanıldığımı fark ettim. Yetişmez diyen varsa da, o, onun ayıbıdır, burada genelleme yapmanız çok saygısızca. Kaldı ki, akdeniz ülkesinde yetişmez denilipte yetiştirilen kayda geçmiş çok sayıda ekvatoral bitki başarıyla yetiştirilmiştir.

Sabır gerektiren test aşamaları var, egzotik bitkilerin çoğu, eğer akdeniz koşullarına uyarlanabilirse, inanın tropikal iklimlere kıyasla, daha lezzetli aroması ve şekeri yüksek kalitede meyveler verebiliyorlar. Tabi, sadece iklim değil, aslında anadolu topraklarının bir özelliğidir bu.

Mesela, tropikal çöl, akdeniz, ekvatoral gibi sıcak iklimler içersinde bitki çeşitliliği bakımından en zengin flora akdeniz iklimlerinde yaygındır.

Akdeniz aslında çok yağış alan bir iklim tipi olmasada, flora zengindir. Adaptasyon çalışmalarında, tropikal bitkiler genellikle akdeniz ikliminden hoşlanırlar, fakat atıyorum bir akdeniz türü bitkisini, ekvator veya o kuşağa yakın koşullara adapte etmeniz imkansıza yakındır.

Örneğin, zeytin ağacını Hawaii adalarına adapte etmeyi denediler, fakat başarılı olamadılar.

Akdeniz ikliminin bu avantajı ile anadolu topraklarının niteliği bir araya gelince, egzotik çiftçilik için ideal bir ülke olduğumuz anlaşılıyor.

Demem o ki, siz kakao veya kaju için umudunuzu yitirmeyin, çünkü iskenderun bu iş için belkide en uygun yerlerden biridir.

Şaka ile karışık argo kokan cümleriniz için sizi kınıyorum, yazık. O yüzden forumu kirletmemek adına tartışma yaratacak sözler sarf etmek istemiyorum. Son olarak; Anamur ve Alanya'yı küçümsemeyin, o bölge halkı hakikaten oraları ülkemizin ekvatoru olarak tanımlıyorlar.
https://www.youtube.com/watch?v=HfpkMLeF5zg
Videodaki şalvarlı emmiyi görünce, ibrahim tatlıse sin Fadime nin düğününde halay çekelim klibini paylaştınız sanmıştım ))

Sıfır bіr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön