View Single Post
Eski 28-11-2019, 22:58   #6
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sulu soba ile ısıtılan suyu, kurulan radyatörlü kalorifer sistemine herhangi bir pompa olmaksızın verebilen sistemi kuran bir imalatçı ile telefon görüşmesi yaptım. Sistemi evimize kurmak zor onu anladım ancak henüz evini inşa etmemiş olanlara faydalı olacaktır diye öğrendiklerimi yazacağım.

Isınan suyun borularda yükselerek evi dolaşması mümkün oluyormuş. Bunun için gerekli olan şey boruların tek katlı bir evde tavandan dolaşarak tabana inmesi bu arada radyatörlere uğratılmak suretiyle bir gözde yanan soba ile tüm evin ısıtılabilmesi. Sistemin emniyeti ise borulara bağlanan açık imbisat deposuyla sağlanmakta. Yani su kaynama noktasına gelse dahi açık depodan tahliyesi ile patlama tehlikesi yok edilmekte. Bu sistemi yapan firmanın nette videoları var, sulu soba veya sobalifer diye aratılırsa Bursanın yakınında bir yerde bulunan firmayı bulmak mümkün.

Bizim tesisatımız tabanda gizli ona mudahale etmek neredeyse imkansız. Elektrikli kombiye mahkum olarak ısınmaya devam edeceğiz mecburen. Ama yolun başında olsaydık hiç tereddüt etmeden bu sistemi kurardım. Tek derdiniz odun veya kömür temini, elektrik kesildi ne yaparız şimdi demek yok, salona kurdunuz deyelim sobayı, yemeğini çayını da yap üzerinde hemde tüm ev ısınsın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön