View Single Post
Eski 28-11-2019, 10:13   #2778
perinaysu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-11-2019
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 1
üniversite araştırması

Merhabalar, ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim endüstriyel tasarım okuyorum. Bize verilen proje kapsamında Tarım sektörüne gelecekçi, sürdürülebilir ve inovatif bir ürün tasarlamam istendi. Konu seçme sürecimde tarım türlerini araştırırken en yenilikçi tarım türünün topraksız tarım olduğuna karar verdim ama daha çok yeni ve Türkiye'de bir türlü gelişemeyen bir konu olduğu için bilgi kaynaklarım sınırla ve kesin olmayan verilere bağlı kaldı.
Kendi projemde tasarlayacağım alan aileler için ev içine tasarlanan bir sistem olacak (örn: mutfak) . Bu sürecimde kafama takılan soruları buraya aktarmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.

1-Bir evde ailenin pazar ihtiyacını karşılayacak büyüklükte topraksız tarım sistemi kurarken topraksız tarımın hangi türünü tercih ederdiniz ? neden ?

2-Bir evde ailenin pazar ihtiyacını karşılayacak büyüklükte topraksız tarım sistemi kurmak için gerekli enerji miktarı nedir ?

3-Bu sistemin herhangi bir evresinde atık oluşuyor mu ? Oluşuyorsa ne kadar ?

4-Bu sistemin bir ev için gerekli enerji miktarını güneş enerjisinde karşılamak ne kadar karlı olur ?

5-Topraksız tarım organik tarım yönetmeliğinde yapılamaz olarak gözüküyor bunun nedeni nedir ?

6-Sistemin herhangi bir aşamasında katkı maddesi, ilaçlama veya sağlığa zararlı bir girdi kullanılıyor mu ? Besin solüsyonu içerisine konulan maddeler için organik diyebilir miyiz ? Diyemezsek neden ?

perinaysu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön