View Single Post
Eski 17-11-2019, 19:56   #485
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dream Master Mesajı Göster
Mesut Temiz hocam öncelikle çok teşekkür ederim gerçekten çok yanlış şekilde bakmışım sizin dedikleriniz üzerine silbaştan ikisini de şimdi ayrı bir kaba ektim iyileşip gelişene kadar pencere kenarında duracak ve sürekli ilgileneceğim bundan sonra umarım yaza çiçek açar ve sizinle paylaşırım.

Fakat toprak olarak sebze ektiğimiz yanık gübre kaşırımlı bir toprağa ektim toprak nemliydi ve ben yine de biraz daha su verdim ama az kabın dibine çakıl taşları koydum ve sizce kaç güne bir sulamalıyım ve ne kadar su vermeliyim nelere dikkat etmeliyim?

Herşey için çok teşekkürler.

http://www.imgim.com/img_20191117_173559.jpg
http://www.imgim.com/img_20191117_173614.jpg
Sayın Dream Master, sulamakla iyi yapmışsınız.. Yalnız kaktüsleri diktiğiniz kapların dibinin delik olması çok önemli.. Yani fazla suyun mutlaka akması gerekir... Altlıkları olamamasından çıkardığım kadarıyla delik yok kaplarda... Ateşte kızdırdığınız çivi gibi bir metalle kolayca ve bitkileri de sarsmadan plastiği eriterek kapların her birinin alt kısmına birkaç delik açabilirsiniz..

Bakımı son derece kolay kaktüsler olduğundan ve Adana'nın ikliminin de çok müsait olmasından ötürü sorunsuzca büyüyeceklerini düşünüyorum...
Bu tür aşağı yukarı bir yumruk büyüklüğüne ulaştığında ve yazın bol güneş görürse çiçek açmaya başlıyor.. İlk yıl bir-iki çiçek açar, daha sonra büyüdükçe hey yaz açtığı çiçek sayısı artar... Yıllanmış bir kaynana topuzum vardı, her yaz 30-40 çiçek açardı..

Bol şans diliyorum...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön