View Single Post
Eski 15-11-2019, 23:26   #4
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,123
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sonkale29 Mesajı Göster
Tam olarak neresinin kurumuş sayıldığıyla ilgili bir fikrim yok. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Neresinden kesmem gerekiyor? Birde anladığım kadarıyla keskin bir bıçakla kesmem gerekiyor sanırım. Ayrıca dediğinizi yaptığımda kestiğim yerden kaktüs büyümeye devam edecek mi?
Diğer ikisi çok sağlıklı görünüyor.. Kurumuş dalı bence dipten kesin... Ayrıca kestiğiniz dalın dipte canlı kısmı varsa onu da başka bir saksıda köklendirmeyi deneyebilirsiniz... Üstten kuru kısmı aşağıya doğru canlı dokuya ulaşıncaya kadar kesin.. Canlı dokuya ulaşınca orada durursunuz... Alttan da kesmiş olacaksınız... Alt ve üstteki kesik alana tarçın tozu sürün ve 3-4 gün o şekilde kurutursunuz.. Sonra alt yüzyi toprağa gömün... Normalde canlı bir kaktüs bu şekilde köklenir... Bu türden bende de var ve bu şekilde çok köklendirdim... O dal ölmüşse de zaten iki sağlıklı dalınız var nasılsa..
Bende de kuruyan dallar olmuştu bu türde...

Kaktüsünüzün tür adı cleistocactus strausii... İngilizce yaygın adı "Silver Torch" (Gümüş Meşale)...

Not: Bu tür sütun kaktüslerin bir dalını kestiğinizde uzamaya devam etmez, kestiğiniz yere yakın yerlerden bir veya daha fazla sayıda yeni dal verir... Bu tür kaktüslerin büyüme dokusu uçtadır, o uç kesildiğinde artık o dal uzamaz...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön