View Single Post
Eski 12-11-2019, 12:46   #168
Eomer07
Ağaç Dostu
 
Eomer07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2018
Şehir: Alanya
Mesajlar: 116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Flоroрluѕ Mesajı Göster
Bunun türü nedir, cüce palmiye mi, yoksa uzun tür mü? Bende ilk defa ülkede sizin çalışmanıza denk geldim, eğer başarılı olursanız akdenizde ilk kez cocos nuciferayı hayatta tutmayı başarmış kişi olabilirsiniz, tabi, ekvatordan uzakta başka yetiştirenler varsa onu bilemiyorum.
Oldu olacak yanına birde coccoloba uvifera ekin, denize yakın olduğunuz için verimli olabilir, belgesellerde falan kıyılarda güzel bir manzara oluşturuyor, hindistan cevizi yanında görsel açıdan iyi uyum sağlıyor, zannediyorum, coccoloba uvifera tam halofit, hindistan cevizi ise halofit olmadan yaşamını sürdürebiliyor muş: http://www.quora.com/Why-doesnt-Flor...actual-beaches
Misal, mangolarda falan rekor gelişim isminde bir toprak düzenleyici kullanılıyor, egzotik bitkilerin çoğunun köklerinde çamurdan dolayı hastalıklar oluşuyor, isterseniz rekor gelişimi bir deneyin, yanlış anlamayın bu ürünün reklam veya satışını yapmıyorum.
Denize yakın olması bence şansını artırabilir. Eğer meyve alabilirseniz. Ki umarım Allah'da bunu diler, o zaman o meyveleri çimlendirerek anaç olarak kullanabilirsiniz. Hayırlı uzun ömürler diliyorum, umarım meyveleri çimlendirecek günleriniz kısmet olur.

Umarım haddimi aşmış olmuyorum dur, forumu biraz teknik bir alıntı ile mayalamak fena olmaz:
Uzun tür olması gerekiyor. Uzun tür diyerek almıştım.

Akdeniz ikliminde Hindistan cevizini hayatta tutanlar var. Birkaç meraklı İspanya, İtalya ve Güney Kıbrıs'ta Hindistan cevizini birkaç yıl yaşatmayı başarmışlar. Çevremde ise benden başka iki kişide daha gördüm. Birisi kışın ölmüş diğeri ise serada, saksıda bir kış atlatmayı başarmış. Sonuç olarak henüz Akdeniz ikliminde meyve veren bir ceviz ağacı örneği yok. Varsa da ben bulamadım. Şimdilik meyve için konuşmak çok ama çok erken ancak Allah izin verirse tabi ki meyveleri çimlendirmeyi deneyeceğim. Şu kışları bir atlatsın önce.

Deniz üzümünü pek araştırmadım, bildiğim kadarıyla deniz kenarındaki kum tepeciklerinde yetiştiriliyor. Benim böyle bir imkanım yok. Hindistan cevizini de zaten denize sıfır ancak toprak bir zemine diktim.

Rekor gelişimi kullanan tanıdıklarım var iyi diyenler oldu, bir fark göremedim diyenler oldu. Hatta bir videosunda röportaj yapılan kişilerden birisi yakın bir dostumuz. Bana bahçesinde herhangi bir fark göremediğini söyledi. Belki biraz önyargılı olabilirim ancak bana böylesi mucize ürünler inandırıcı gelmiyor. Yıllardır muz yetiştiriyorum. Sonradan başım ağrımasın diye kendini kanıtlamış mantar ilaçlarını tercih ediyorum. Ancak zemin suyu tutuyorsa, çamursa yapacak pek bir şey yok. Dikkat ettiyseniz muz bahçeleri yamaçlara kurulur. Çünkü yamaçlar suyu süzer Düz yerler suyu tuttuğu için ilk başlarda verim alınsa da 5 yıl içinde bahçe hastalanıp ölüyor. Belki ilerde rekor gelişim bu soruna çare olur.

Eomer07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön