Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 12-11-2019, 09:01   #1377
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Öncelikle taban örtüsünü (malç naylonu değil, hava aldıran su geçiren) resimdeki gibi çiçeklerin (dalya) altına sereyim diyorum, soldaki büyük ortancaların altında zaten ayrık bile gelişemiyor dibine ışık almadığı için. Bir de sol üst taraftaki yeni ortanca dikilen alana sermeli. Artacağını düşündüğüm az miktarda örtüyü de deneme amaçlı domateslerin altına sereyim.

Örtünün yabani otları (özellikle ayrığı) tamamen bitirmeyeceğini biliyorum, siz mi eklemiştiniz bir kaç ay önce ayrığın kabaklarla dansı vardı bitmesinler zaten, doğayla niye zıtlaşalım ki; amacımız seneye daha az yabani ot ve tüm çıkan otları kompost olarak tekrar geri kazanmak. Bu yıl nispeten başarılı olduk, ama son dönem bahçeden de göçtükten sonra otlar alıp başını gidince bir kısmı çöpe, bir kısmı parçalanarak bahçeye az bir kısmı da gübrelerini çuvallarla aldığımız arkadaşın koyunlarına yem olarak gitti.

25-50 m.kare yerlerin insanı yıpratacağını düşünmüyorum, hadi ilk bir kaç yılda acemilikten tamam da, yıllardır uğraşan insan; '50 - 100 m.kare yere bakmaktan deniz giremedim' diyorsa tamamen bıraksın, hiç uğraşmasın

Çeşit arttırma niyetim yok, iki yıldır yeni domates almıyorum sayılır, çok beğenirsem bir kaç kök ekiyorum, biberi de bu yıl oldukça azalttım mı tamamdır, ne kadar çok çeşit o kadar sıkıntı haklısınız.

Eklenen Resimler
 
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön