View Single Post
Eski 05-11-2019, 22:49   #170
hakansalihoglu
Ağaçsever
 
hakansalihoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 56
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Sema Mesajı Göster
Sevgili Gilan sizin için netten araştırırken Şöyle bir bilgiye denk geldim.Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden Çam kese böcekleri aslında bir kelebek türüdür ve bu kelebeklerin tırtılları ülkemizdeki orman zararlısı böcekler açısından önemli bir yer işgal etmektedirler. Üst üste birkaç yıl bu zararlının tahribatına uğrayan ağaçlarda boy büyümesi gerilemekte ve hacim kaybı olmaktadır... Çamkese böceğinin tahribatı kış aylarında yani ağacın gelişme dönemi dışında olduğu için herhangi bir ölüm söz konusu değildir. ancak yoğun ve arka arkaya birkaç sene devam eden tahribat ağacı zayıf düşürerek kabuk böcekleri ve diğer sekonder zararlıların gelmesine zemin hazırlamış olur.
Bu ağacın kabuğunu aldığınızda eve yeni börtü-böcekte getirebilirsiniz. Bazen insanın (özellikle benim) aklıma gelmiyor bu ufak detaylar.
Merhaba, ben videomda ağaç kabuklarını zararlılardan arındırma ve bitkimi zararlılardan nasıl koruyabileceğimi anlattım. belki işinize yarar bu bilgi ve tütün kullandığım tekniği böceklere uygulayınca uzaklaştırdığını **** olan yumurta ve lavralarını da önlediğini duymuştum.



hakansalihoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön