Yaylada salça yapmak için salçalık domates-biber ekmiyoruz, güneş varken ürünleri olmamış oluyor, ürünler olgunlaşınca da güneşin gözü toprağa bakıyor feri kalmıyor. Geçen sene yan komşu, kahvaltılarda salçalık biberleri kızarmadan daha yeşilken kütür kütür yediğini söyleyince bu sene biz de deneyelim dedik. Sanırım tohumları bölgemizdeki etkinlikten edinmiştik.
Pek güzel oldular ve aynen komşunun dediği gibi sulu sulu, çatır-çutur yedik. Acı biber seviyorsanız benzer efektlere ve mutluluğa aşağılarda paylaşacağım emcelli biberde de ulaşabilirsiniz.
Resimlerde haliyle büyük olan bizimki. (Temel in hesabı oldu biraz; ahırda ineklerle resim çektirmiş, askerdeki oğluna gönderecek, kendini kalemle işaretleyip arkasına not düşmüş, 'ortada işaretlediğum penum' diye)
