View Single Post
Eski 31-10-2019, 20:39   #32
hakansalihoglu
Ağaçsever
 
hakansalihoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 56
bende bilgimi yazayım. bahçe toprağı kullanıldıysa bahçe toprağı sayısız böcek lavrası yumurtası ve zararlı bakteri mantar vs barındırır. en sağlıklı toprak temellerden çıkan en dipteki topraktır. yine de riske girmeyip bunu steril etmek gerekir.

bitlerin ise en temel sebebi tarım perlitidir. benim tavsiyem sırasıyla şudur.

plastik bir saksı alın ve saksıdaki plastik numarası 5 olsun. sonra bu saksıyı yıkayın
saksı dibine yıkanmış ve suda beklemiş çakıl taşı ile drenaj yapın
kullanacağınız toprak dediğim gibi temelden alınma elenmiş temiz bahçe toprağı olsun. içine steril etmek için toz sarı kükürt türk kahvesi ve tarçın ekleyin.
kaktüs ve sukulentler geçirgen hava alabilen toprak ister bu yüzden toprağınız 2 ölçü toprak 1 ölçü kuvars kumu yarım ölçü ponza taşı yarım ölçü lav taşı şeklinde olsun. yani oranı eşitliyoruz **** 1 ölçü toprak yarım ölçü tuzsuz solucan gübresi yarım ölçü kompost şeklinde karışım oluşturun.

unutmayın sukulent ve kaktüs toprağa değerse çürür bunu ise minik lav taşları ile topraktan ayırın yani üzerine lav taşı ile malçlama yapın hemde güzel gözükecektir.

saksı delikli olmalı
tüm her şey yıkanıp steril hale getirilmeli
su ise imkan varsa içtiğimiz damacanadaki sudan olmalı çünkü bu sular yağmur suyuna yakın sulardır ama çeşme suları küflü borularla küf kireç ve bir çok zararlı madde barındırır.

hakansalihoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön