View Single Post
Eski 29-10-2019, 18:14   #64
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thescorpionn Mesajı Göster
Herkese merhaba. 2017 yılından beri forumu çeşitli konularda (özellikle meyve fidanı yetiştiriciliği) takip ettim. Tohum etkinliğinden ilk kez haberim oldu. Gereken neyse yapıp Atalık tohumlara ulaşmak istiyorum. Fakat az evvel kataloglara bakarken fark ettim ki paylaşımcı arkadaşlarin bir çoğunda tohumlar 1-2 yıldır mevcut ve evveli hakkında malûmat yok. Hatta zengarden gibi kaynaklar belirtilmiş. Tereddüt ettim. Zengarden'dan alınmış tohum yerli tohum mudur?
Zengarden bildiğim kadarıyla ülkemizin en çok çeşide sahip satıcısı. Önceki yıllarda çiçek-sebze-meyve belki 40 çeşit alışverişim oldu; bir kavun çeşidi (beş adetti galiba) hiç çıkmadı, bir domates minyatür çıktı (belki benim hatamdı) onun harici sorun yaşamadım. Tohum almasanız dahi site içerisindeki bilgiler dahi süper. Mısırın ana vatanı amerikadır, zengarden de kızılderililerin mısır tohumunu dağıtıyor, daha ne kadar yerli-atalık olabilir ki

En ideal sorunsuz tohumlar mutlaka gönüllü işi yürütenlerin tohumlarıdır bana göre. Bunların içinde de ağaçlar.net bana göre en önde gelir. Tonla üyesi olup saçma sapan kriterlere göre tohum dağıtan, 'kaç yıldır buradasın neden soru soruyorsun' diye üyesini donduran astığım astık kestiğim kestik yöneticileri olan sanal alemin grupları var.

Alınan-dağıtılan tohumları nereden geldiği, ne olduğu bilgisi yeterli değil mi...Misal 'buena mulata biberi' ni foruma @bahcedenn getirmiş 2016 da, oradan bizler alıp çoğaltıp dağıtıyoruz, biberler cinsinin özelliğini taşıdıktan sonra çok ileri geri gitmenin gereği var mı, soy ağacı çıkarılmayacak sonuçta..

TCM Çevrimdışı   Başa Dön