Önceki yıllarda da paylaştığım mükemmel lezzet. Bölgemizdeki yaylalardan birinde (Başova Yaylası) çok tutuluyor, yetiştiriciler genelde kendi yemekliklerini bu çeşitten yapıyorlar. Biraz daha zahmetli ve Hastalıklara (özellikle kırmızı örümcek) bir tık daha yatkın olmasının ve sanırım tane sayısının az olmasının (satış açısından) bunda etkisi var. Aslında tadını bilen, pazarda bir kaç lira fazla olmasına rağmen mutlaka bunu tercih ediyor.
Sırık çeşit, üç-dört tane oluşuyor kabuğun içinde, tüm bakliyatlar gibi direk toprağa ekilmeli.
İlk taneler belirginleşmeden kendisi de yeşilken haşlamasının muhteşem olduğunu söylemişlerdi bizim çiftçiler ama kaç yıldır bir türlü deneyemedik. Kurusunun da çok lezzetli olduğunu söylediler bu yıl.