View Single Post
Eski 24-10-2019, 00:33   #7
hakansalihoglu
Ağaçsever
 
hakansalihoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 56
bekletme ve haşlama sularında artı peynir yoğurt süt gibi şeylerde asla kullanılmaması gerekenleri paylaşayım

patates
süt
yoğurt suyu
peynir altı suyu
makarna suyu
pirinç suyu
buğday suyu
yarma
bulgur
tuz
tuz oranı yüksek maden suları
meyve suları
şekerli ve asitli içecekler

bunlar yasak

neden mi birincisi toprağın dengesini bozar
ikincisi içerisindeki diğer maddeler zarar verir.
üçüncüsü solucan kurt bakteri sinek böcek mantar örümcek oluşmasını sağlarlar.

eğer basit olsaydı bu kadar insanlar yediği içtiği besinlerin sularını toplar tarlalarını saksılarını sular feci verim alırlardı ama verim maalesef ki bilmeyen insanlar için plesabo etkisi şeklinde oluyor

2 gün beklemiş gazı tamamiyle kaçmış tuz oranı en düşük maden suyunu 5 litre suyla karıştırıp 2 ayda bir verebilirsiniz
haşladığınız yumurtaların suyunu 5 litre suya ekleyerek 2 ayda 1 verebilirsiniz
soğan kabuklarını su içinde 1 gece bekletip olan suyu 5 litre suya ekleyip 2 ayda 1 verebilirsiniz
ısırgan otunu su içinde 1 hafta bekletip oluşan suyu 5 litre suya ekleyerek verebilirsiniz
haşlama ve bekletme sularını da 5 litre suya ekleyip verebilirsiniz.

5 litre suya 200 ml dir ölçü tabi soğan suyu gibi ısırgan otu gibi yoğun ürünlerde oranı azaltmalısınız. 2 ayda 1 vermelisiniz her sulamada değil. örneğin yetişkin ceviz ağacı 100 litre su ister ve bunu yazın haftada 1 ister. 5 litreye 200 ml olan ürünü 100 litreye göre eklemek zordur bu yüzden bitkisel gübreler almalısınız.

hakansalihoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön