View Single Post
Eski 22-10-2019, 00:18   #153
g.c.
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
'Veda'

Evet ne yazık ki gelişen koşullar sonrası kötü bir haberim var.
Hobi bahçemi artık tekrar ekmeyeceğim. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyen dostlarıma yürekten selam ederim. Hepinize minnet borçluyum. g.c. olarak buralardayım ancak artık burada olmayacağım.

Çünkü;
  1. En önemli konu ne yazık ki Manisa'da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün uygulamış olduğu su fiyatlandırması. Artık içme suyu ile bahçe yapmayı bırakın Manisalılar olarak duşa girmeye korkar olduk. Bahçemi oluşturur iken olabildiğince çok emek, minimum maliyet çabası üzerinde duruyordum ancak sadece su faturası bile onca emeğin karşılığında aldığımız ürüne denk gelmiyor. Bu sebeple tanıdığım bildiğim ve bu işin ticaretini yapan doğal yetiştiricilerden (pahalı da olsa) sebze temin etmem daha mantıklı oluyor.
  2. Şehrin göbeğinde 50 metrekarecik alanı insana çok görüyorlar, ne yazık ki her gelip geçenin (eline hayatında çapa almamış adamın) bahçevanlık hakkında fikri var ve bunu dikte etmeye bayılıyorlar. Beni yıldırdılar.
  3. Bu bahçenin kuruluş amaçlarından biri de toprağı ve tohumdan son tabağa kadar bitki gelişimi hakkında bilgi sahibi olabilmem idi. Sizlerinde büyük desteği ile artık kendimi giriş seviyesi bahçevan olarak görüyorum. Amacıma ulaşmış olmaktan dolayı gururluyum.
  4. Tabi ki bu alanı çorak bırakmayacağım, tohum paylaşım etkinliğinde arı çeken çiçekler ile su istemeyen basit yetişen bitki türlerinden bir karışım ile artık kendi başının çaresine bakabilecek güzellikler bulmaya gayret edeceğim.
  5. Elimde kalan tohumlarımın hepsini paylaşım etkinliğinde dağıtacağım ki şu gök kubbede hoş bir sadamız olsun.

Emekleriniz zayi olmasın. Hoş kalın...

g.c. Çevrimdışı   Başa Dön