View Single Post
Eski 21-10-2019, 17:46   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,491
Ispanaklı Börek (kolay usul)

Bu böreği ilk defa deniyorum, benim hoşuma gitti ama bakalım bizim gurme Oğuz Bey ne diyecek?
Kendisi kahveye gitti birazdan çay vakti diye eve gelir, börek ona sürpriz olacak.

Malzemeler
5 yufka (adedini azaltabilirsiniz, o zaman malzemeleri de azaltın.)
1 kg. ıspanak.
1 adet irice kuru soğan
1 nescafe bardağı sıvı yağ (ben bunun yarısını çiçekyağı yarısını zeytinyağı olarak koydum)

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın
çok az yağ ile küçük küçük doğranmış soğanları pembeleştirin az tuz ve karabiber ilave edip doğranmış ıspanakları içine katın ve hemen ateşi söndürün, ıspanaklar kavrulmayacak.

1 adet yufkayı yuvarlak olarak serin, sıvı yağa elinizi batırıp yufkayı gelişigüzel yağlayın.
Hazırladığınız ıspanaklı iç malzemeyi üzerine serpiştirin
Sonra yufkayı üstten ve alttan akordiyon gibi büzerek toplayın.
Daha sonra bir ucundan içeri doğru toplayarak gül gibi sarın ve tepsiye yerleştirin.
Tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sıvı yağdan biraz börek üzerine sürebilirsiniz.
Ben tepsiyi bir gece buzdolabında beklettim ertesi günü 170 derece turboda ısıtılmış fırında 35 dakika pişirdim.
Siz bir gece bekletmek istemezseniz en az 40-45 dakika dışarıda beklesin ki iç malzemeler yufkayı yumuşatsın.
Son anda fırına sürerken böreklerin üstüne çırpılmış yumurta sürün. Bunu son anda yapın ki sertleşmesin.

Kuş başı ıspanaklar
Hafifçe kavrulmuş soğanla ıspanaklar buluştu
Yufka serilip gelişi güzel yağlandı
iç malzemesi serpiştirildi.

Name:  IMG_4954 (900 x 505).jpg
Views: 63
Size:  46.5 KB

Name:  IMG_4955 (900 x 505).jpg
Views: 62
Size:  42.2 KB

Name:  IMG_4956 (900 x 505).jpg
Views: 64
Size:  23.5 KB

Name:  IMG_4957 (900 x 505).jpg
Views: 63
Size:  36.3 KB

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön