View Single Post
Eski 30-09-2007, 13:54   #10
Halit Togay
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
çimler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi biber2007 Mesajı Göster
3 yıl evvel yerleştiğim evimin bahçesi aşağı yukarı 50 m2 kadar.
Bu alanda 1 incir (3 metre kadar çok güzel meyve veriyor) 2 zeytin (2 Metre kadar) 2 Asma ve de 1 Erik ağacı (60 cm kadar) var.

Bahçemin yüzeyine zamanında ev sahipleri bahçe toprağı attırıp çim ekmeye çalışmışlar ama özel bir sebepten dolayı yarım kalmış dolayısı ile yüzeyin yarısı çim yarısı yabani ot ve kısmen kurak durumda ben burayı tekrar ıslah etmek istedim takdir edersiniz çimler çok uzamasada yabani otlar uzuyor ve her sene gelişerek çoğalıyorlar (daha fena haller olmadan müdahale etmek gerek).

Bahçemin bu durumunda,
1- Yüzeyini tamamen çapalayıp yeniden çimlendirmemi yoksa sadece çimin tutmadığı yabancı otların kapladığı ve kurak bölgelerde mi çalışma yapmalıyım?

2- Bahçenin bir kısmı ağaçlardan dolayı gölgeli diğer kısmı çok güneşli ayrı ayrı çim tohumları mı almalıyım?, eğer almam gerekirse bu farklılıklar sorun yaratır mı? (sulama, şekil ve kesme zamanı açısından,) çimlendirmek şart mı

3- Kurak kesimler neredeyse taşlaşmış, yabani otlar oldukça sık köklenmesi çok zor oluyor e birini tutsam insanlara iş yaptırmak çok zor bu bakımdan pratik olarak bir şeyler önerebilir misiniz, (mesela toprağı ıslakken mi çapalamak daha kolay yoksa kuru iken mi, yabani otları köklemesem sadece toprağın üstünden kessem yeterli mi ? sanmıyorum ama!!!) bence öyle yapın ve sulayın . bir süre sonra kesilen otlar ortama uyum sağlar ve tabii bir çim haline dönüşebilir . çimleşmazse de sizin için bir tecrübe olur belki bu malumatı bizle de paylaşırsınız. Çatalca'da biraz fazla su çıkan yerlerde ki buralar tahıl ve ayçiçeği için elverişli değil sık biçme ile ot alınıyor buralara keleme deniyor.

4- İlaç önerisi olmazsa sevinirim nitekim bahçeyi sadece çim alan olarak değil sebze yetiştirmede de kullanmak istiyorum dolayısı ile ilaçsız bir toprağım olsun istiyorum. İlaca ben de karşıyım. size bir tavsiyem olacak" Fukuoka'nın Ekin Sapı Devrimi adlı kitabını okuyun. Kaos yayınlarında çıktı.
.....

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön