View Single Post
Eski 16-10-2019, 05:31   #136
sema zeytinci
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-10-2019
Şehir: ARTVİN
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hasancan Mesajı Göster
Bende Japon Şemsiyelerini Sakaryada Karamandan bir Teyzenin bahçesinden aldım. Sakaryada aldığım bahçede küçücük bir orman oluşturmuşlardı. Saksıya ektiklerim tuttular fakat şöyle bir sorun var normalmidir bilmiyorum. Her yeni filiz çıktığında o büyürken diğer Japon Şemsiyelerinden birinin gelişimi duruyor ve sararak ölüyor. Böyle bir döngü var. Normalmi? Sararmasını ve kurumasını istemiyorum. Sararan ve tamamen kuruyan yerleri makasla alıyorum. Acaba yapabileceğim başka birşey varmı?

Resimlerinide ekliyorum.

Sakarya jeolojik bakımdan zemin (taban) suyunun yüzeye çok yakın bir yer olduğu için bu tür sucul - bataklık bitkisi Japon Şemsiyesi bahçede de rahatlıkla yetişebiliyor. Oysa, sizin saksınıza bakıldığında kuru olduğu görünüyor.

Şimdi bende yok ama yılllar önce iş yerimde yetiştirdiğim için biliyorum sürekli olarak toprağın üzerini bir karış geçen suyun içinde olmalı bu bitki. Böyle olduğunda bol ışık alan bir yerde olduğunda mevsim hiç fark etmiyor sürekli yeşil ve sürekli yeni filiz vererek yaşayan bir bitkiydi. Benden isteyenlere de özellikle olgun dallarını keserek verirdim ve köklenmedi tekrar ver diyene hiç rastlamadım. Japon Şemsiyesi bitkisi mutlaka olgun dallar kesilip suya ters olarak yani yaprakları suya batırılıp suda bekletilerek köklendirilmelidir.

sema zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön