View Single Post
Eski 14-10-2019, 21:14   #1
arkarianjj
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-10-2019
Şehir: Şanlıurfa
Mesajlar: 35
Sizce Bu Toprakta Herhangi Bir Şey Yetişir mi?

Merhaba. Altta fotoğraflarını paylaşmış olduğum toprak, Harran ovasının göbeğindeki minik okulumun toprağı. Bir süredir bir şeyler eksem diye hevesleniyorum fakat ne yazık ki çevreden çok talep etmeme rağmen gübre bile temin edemedim. Kendi çapımda küçücük bir bahçecik yapmak ve öğrencilerimle bunun takibini sürdürmek gibi bir niyetim var. Fakat toprak görüldüğü üzere, uzun yıllar ekim dikim yapılmamış. Toprak çok kuru. Havalanmamış. Şu an Urfa'da bile mevsim normallerinin üzerinde 32-35 C arası bir sıcaklık var. Ben de henüz 1 senedir bu mekandayım.

Kendi imkanlarımla el aletleri seti aldım Tekzen'den. Fakat ne yapsam bilemedim. Denemek için gölgelik bir yere roka, tere, dereotu atıverdim sadece. 1 aydır filiz bir şekilde duruyorlardı fakat ışıksız ve besinsiz oldukları ortadaydı. Ben de bu yüzden ne yazık ki söktüm.

Çok heveslendiğim bir hobiden ürün elde etmek istiyorum. Evimde çok amatörce denemelerim oldu fakat elimdeki tere, kırmızı turp, havuç, roka, dereotu, nar, elma ve limon tohumlarını ekmek istiyorum.

Bana önerebileceğiniz her bilgi kırıntısını seve seve yerine getireceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Bahçede 4 adet beyaz dut ağacı ve 1 adet kara dut ağacı var. Bu yıl topla topla bitmediler çok verimli bir şekilde ürün veriyor.

Eklenen Resimler
    
arkarianjj Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön