View Single Post
Eski 12-10-2019, 20:46   #40
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Merhaba arkadaşlar bu yıl ki tohum paylaşım etkinliği herkese hayırlı olsun.

Bende elimden geldiğince paylaşım yapacağım şuan için bir önerim olacaktı.


ilk olarak tohum paylaşan arkadaşların tohumların açıklamalarını şu konulara değinmelerini istiyorum.

- örneğin; biber paylaşacaksa biberin acı mı? tatlı mı? olduğu hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz. Tatlı ise yakınların da acı biber yetiştirildi mi ve tohum alırken dikkat edinildi mi?

- Domates içinse ise oturak mı? sırık mı? büyüklüğü hakkında detaylara yer verirseniz ayrıca çok mutlu olurum.


- Fasulye için ise sırık mı? oturak mı? kılçıklı mı? kılçıksız mı? tazesi kurusu tüketilebilir mi tarzında. Örneğin; paylaşım yaparken genelde barbunya fasulye deniliyor ama bazı barbunya fasulyelerin tazesi de tüketiliyor bunu dile getirirseniz benim için tazesi kurusu olan barbunya yetiştirmek daha çok işime gelir. Eminim bir çoğunuz içinde bu geçerlidir.

- Ayrıca bence bazılarımız tohum çok tercih edilsin mi diye mi bilmiyorum ama bazı bilgilerin çok doğru olmadan yazılması hoş bulmuyorum örneğin verimli bilgisi, bu yetiştirilme durumunu ortam iklime bağlı olarak tabi ki de değişiyor ama verimli denilip de yetiştirdiğim bazı tohumlardan hiçte memnun kalmadım açıkçası. Tohum yapısı sanırım hibritlenme sonucu değişmişte olabilir bilemiyorum.

- Ayrıca paylaşacağınız tohum eğer eski ise bu senenin değilse lütfen belirtin. Çünkü bazı arkadaşların eski tohumda dağıttığına şahit oldum bir çok tohumun kıvırcık soğan gibi tohumların ömrü çok az o yüzden iki yıl geçmişse bile çimlenme yüzdeleri düşüyor hatta hiç çimlenmiyor.


- En son olarak lütfen arkadaşlar paylaşacağınız tohum miktarı az ise kota koyun ki fazla kişi tercih etmesin edince de herkese yetsin diye paket başına düşen tohum sayısı düşürüyorsunuz sanırım geçen senelerde örneğin bir pakette 4 adet domates çekirdeği geldiği oldu.

Anlayışınız için teşekkür ederim ^^

dongyul Çevrimdışı   Başa Dön