Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 12-10-2019, 13:51   #1368
acemi25
Ağaç Dostu
 
acemi25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Sizden farklı düşünüyor değilim aslında. Hanım, eş-dost komşunun 'kilit taş yap' baskısına ancak buraya kadar dayanabildim de şimdiki aklım olsa çok önceden çim yapmam gerekiyormuş. Şu ana kadar çimlendirdiğim yerler yürüme yolları sadece, herhangi bir ağacı köklemiş, çiçeği yolmuş değiliz. Bahçeye ilk girişteki kısım boş kaldı, burayı seneye yapalım diyorum.

Eklenti 698884

Seneye üstteki resmin sağ tarafındaki kısmı çimlendirmeyi düşünüyorum. Az ileride aşılattığımız kestane ağacı var, sırık kuru fasulyelerin arkasında. Elma ağacı kesilecek, çok güzel meyveleri var ancak yaşlandı, bir yıl ürün verip diğer yıl vermiyor. Bu yıl verdiği ürünler de hastalıklı ve küçük. Sanki can çekişiyormuş gibi geliyor. Onun yerine mavi ladin güzel olur. Kayınpeder kızacak @Jezebel gibi 'meyve vermeyen ağaç niye dikilir ki' diyecek ama bahçede bir köknar bir de ladin olsun.

Eklenti 698885

Girişte sol tarafta (resimde leylandlerle dalyalar arasındaki alan) sedumlar vardı hatırlarsanız, iki yıldır ön taraflarına dalyaları ekiyoruz. Sedumları bu yıl kaldırdım-kaldırıyorum. Komple ortanca olacak orası da karşısı gibi. Bir ay önce diktiğimiz hazır fide ortancalar iki yıl kadar büyüyemezler ve önlerine yine dalya ekmeye devam edebilirim.

Eklenti 698886

Artık yapılan işlerde tekil birinci zamir kullanılacak, 'ben yaptım', 'ben ektim' gibi; hanım bahçe işlerinden istifa etti.
Merhaba Sayın TCM;
Bahçeniz çok güzel gözüküyor. Bana ilham verdi kendi bahçem için. Ben de yürüyüş yollarını yeşil apayım. Her ne kadar eşim ve kayınpeder bahçeyi betona boğsa da savaşım devam edecek Bu arada ben çim yerine üçgül yoncası ekmeyi düşünüyorum, tavsiye ederim size de. Bahçesinizin daha geniş plan fotoğrafları varsa görmekten çok mutlu olurum.

acemi25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön