View Single Post
Eski 11-10-2019, 17:56   #36
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Geçen sene etkinlikten gelen haşlamalık kırmızı mısır.

Kaç yıldır hem haşlayıp hem de közleyebileceğimiz mısır arıyorduk, epey çeşit denedik ama istediğimiz gibi bulamadık maalesef. Etkinlikten gelen minik darılar lezzet açısından bir numaraydı ama küçük sen yiyeceksin ben yiyecem diye başında kavga mı edelim. Çapraz tozlaşma olasılığı yüksek olduğu için çeşit sayısını mümkün olduğunca azaltmak gerek. Sonuçta çeşidi ikiye indireceğim seneye, biri resimdeki kırmızı olan, diğeri de iki yıl önce bölgemden temin ettiğim sarı mısır. 50 tane çeşit olunca, ona dokunmayalım, buna dokunmayalım tohum alalım diye diye tadına da bakamıyoruz.

Her iki çeşit 20 şer cm. boyunda, diş yapısı güzel, pek boş yok, bir tanesi rahat bir kişiye yeter,her kökte birer tane oldu, her ikisinin de lezzeti güzel, ancak kırmızıya her bakımdan bir tık önde diyebiliriz, tek kötü tarafı közlerken piştiğini anlamak zor. Bir de haşlanmış yerken iyi de közlenmiş yerken dişlere yapışıyor, kırmızı bu açıdan da bir tık önde.

Eklenti 699599

En üstteki farklı cins..

Eklenti 699600
Sayın TCM, bu paylaştığınız çeşit geçen sene Sayın Atilgan'in paylaşmış olduğu Tatlı Mısır "Soltera Morado" çeşidi mi?

Maalesef aynı bahçe içerisinde 2 çeşit ile 50 çeşidin hibritlenmesi açısından hiçbir fark yok. Yoksa bu yüzden mi Tatlı Mısır "Soltera Morado" olarak paylaşmadınız?

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön