Marketlerdeki acı turşuların biberidir jalapeno, serçe parmağı boylarında, onun iki katı kalınlığında, koyu yeşil, etli ama gevrek turşu için ideal, bence ortanın üzerinde acılığa güzel çeşit. Bu yıl üçüncü yılım sanırım, önceki yıllarda randımanlı yetiştiremedik, 10 tane ektik iki tane çıktı, çıkanlar da bir şeye benzemedi, komşuda da aynı şekilde oldu ancak bu kez oldu gibi, hatta üstteki paylaşımda da görüldüğü gibi epey büyüttük bir kökünü, orijinalinin boyutlarını küçük gören olursa çakma abisinden de verebiliriz.
Alın size turşusu, enine kesip afiyetle yersiniz.
Bir açıklama yapayım; biber sanılanın aslına tek yıllık bitki değildir, kışın soğuk göstermezseniz bir kaç sene ürün alabilirsiniz. Çarliston, salçalık biberler için mantılı değil ama bu biber sonraki senelere bırakılabilir.