View Single Post
Eski 30-09-2007, 11:37   #25
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Şu anda ışık sorununuz yok, çünkü çimlenme yeni başlıyor, ancak çok yakında ışık sorununuz başlayacak. O raflar karanlık kalacak. Mehtap hanımın dediği gibi yere de koyamayacaksınız çünkü gördüğüm ebattaki sera 10 bin bitki almaz. Seranız kaç m2 ?

Asıl sorun çimlenme başlayınca ve tamamlanınca olacak. Isıtma ne ile yapılıyor? Fideleri yere koyarsanız akşamları mutlaka örtün, çünkü seralarda gece sabaha karşı radyasyon ışımasından dolayı oluşan sera etkisi olayı yaşanır ve sera içi dışarıdan daha soğuk olur, bu durum özellikle soğuk ve açık havalarda seradaki fideler için tehlike yaratır. Isıtma sistemi kurduğunuzda yapılan ortak hata ısıtıcının gece çok çalıştırılması olur. Gece sıcaklığı gündüz sıcaklığını bile geçer, bu da bitkilerinizde sorunlara yol açar.
Havalandırmayı düzgün ayarlayamazsanız kısa süre sonra çökerten problemi hasıl olur. Sulama ve havalandırmaya azami dikkat etmelisiniz.Seranızda özellikle tepe havalandırması çok önemli. Isınan hava yükseldiği için buradan tahliye edilmesi gerekir.

Fideleri 4 yapraktan sonra viollerde tutamazsınız şaşırtmanız gerek, onun için de alıştırma tüneli veya seralarınızı hazırladınız umarım. Burada gelişen bitkiyi daha sonra dışarıya alacak ve satacak ya da kullanacaksınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön