View Single Post
Eski 03-10-2019, 22:35   #1001
UsaN
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-09-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gülçincik Mesajı Göster
Merhabalaar öncelikle. Geçmiş zamanlarda aloeveramı paylaşmıştım fotosunu. Bir buçuk senelik olan şuanda 3 senye yaklaştı yerinde duruyo. Geçen sene arkadaştan yavru aloe lar aldım yaklaşık 8 9 tane olduğu yerde sayıyolar büyüme belirtisi yok. Bu yavruların sadece 1 tanesi 3 kere yavruladı 2 tanesi anaç bitki yerinden oynadığı için kökten ayrıldı sanırım ve öldü. 4 ay önce çiçekçiden 5 yavrulu aloe vera aldım sağlıkları. İyi görünüyo ama ilerleme yeni yavru verme gibi bi durum söz konusu değil ve yavru dediğime bakmayın anaç olabilecek büyüklükte..yine parayla aldığım başka 2 saksı alolarımda olduğu yerde saymakta büyüme belirtileri sıfır..

Sebebini pek anlayamadım yapraklar sağlam toprak iyi toprak arada toprağa takviyelerde yapıyorum ama olmadımı olmıyor demekki
Benim umutlar suya düşmekte dahada bel bağlamıcam çürüyen çürüsün büyüyen büyüsün belkide çok istediğim için böyle
Hayırlısı diyeyim

Benim durumum bu..

Bu konuda benden çok çok daha iyi arkadaşlar var burada bende yeniyim ve amatörüm ama yine size kendi edindiğim tecrübeleri ve burdan öğrendiklerimi iletmek isterim. Öncelikle toprağın geçirgen yumuşak olması lazım kök salımı için. Ben çok çeşit toprak deneyip ekleme yaptım ama amatörce yaptığım kanaat getirdiğim toprak elenmiş ince bahçe toprağı, torf ve perlit kullanıyorum ilave olarak pomza taşı ve strafor köpük kullandım hem hava alan hemde geçirgen toprak sukulent ve kaktüs için ideal. Toprağa yaptığım ilaveler ise muz kabuğu, yumurta kabuğu, toz tarçın ve aspirin. Ufalayıp koydum toprağa karıştırdım. Saksının dibine iki üç parmak kadar iri ufaladığım strafor köpük koydum tamamen su tahliyesi için yaptım ki aloevera çok kök salan bir bitki değil. Nacizane düşüncem her canlının sağlıklı olması için öncelikle beslenme... Genelde yavru almak isteyen arkadaşlar küçük saksı kullanırlar. Büyümesini isteyenlerde büyük saksı... hasta yaprakları koparın. Bu ihtiyaçları tamamladıktan sonra son iş bol gün ışı alan bir yere koymak direk ışık almayacak ama aydınlık bir nokta olacak havadar bir yer olsun. Bonus olarakta ayda bir kere muz kabuğu yumurta kabuğu ve patates kabuklarını suda 2-3 gün kapalı bi kapta tutuyorum suyunu süzüp veriyorum. ( yumurtadan kalsiyum, muzdan potazsyum ve patatesten de fosfor alıyorum.) Bol yavrular bol şanslar. Yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltsin.

UsaN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön