View Single Post
Eski 03-10-2019, 19:32   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Karışık meyve kompostosu

Bahçede meyveler oldu, oldu da yerlere dökülmeye bile başladı.
Oğuz'un canı etli nohut çekmiş. Yanına pilav da yapınca hadi meyveleri de değerlendirip karışık bir komposto yapayım dedim. Tansiyon işi devreye girince turşu yemeği pek istemiyoruz.

İrice bir ayva
3 adet amasya elması
2 veya 3 adet sert armut (Muda'nın gönderdiği çeliklerden aşıladığımız armutlar çok güzel oldu)
bir kase çekirdeksiz üzüm
1 kase vişne
1 kase çilek
1/2 kase nar
1 çubuk tarçın,5-6 adet karanfil
12 su bardağı su
2,5 veya 3 bardak toz şeker

Meyvelerin hepsi bahçeden sadece çilek zamanı geçtiği için onu hazır aldım.

Tencereye suyu ve şekeri koyup, çubuk tarçın ve karanfil ile kaynatın.
Daha sonra irice küp küp doğranmış ayva ve elmaları ilave ederek 6-7 dakika pişirin. Sonra armutları ilave ederek bir 5 dakika daha pişirin.
Sonra sapları temizlenmiş çekirdeksiz üzümleri ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra hemen vişneleri ilave edin.
Eğer hazır donmuş vişne kullanacaksanız ateşi söndürüp öyle vişneleri ilave edin.
Tencerenin altını söndürdükten sonra kompostonun ılınmasını bekleyin, ılınınca buna önce çilekleri
biraz sonra da narları ekleyin.

Su ve şeker (çubuk tarçın ve karanfil ile kaynıyor)

Name:  IMG_4836 (800 x 449).jpg
Views: 106
Size:  22.8 KB


Düzenleyen Güler : 04-10-2019 saat 09:42
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön