Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem 01
Boşverin bu yabancı hurma çeşitlerini. Bunlar kekremsi olur koparıp muz gibi olgunlaşmalarını beklersiniz. Kendi toprağımıza alışmış daha güzelleri var. Hatay-Harbiye Hurması hepsinden daha güzeldir. Trabzon hurması içi beyazdır. Toplandıktan sonra olgunlaştırma işlemi yapılıp yumuşatılarak tüketilir. Hatay Harbiye Hurması içi çikolata rengindedir. Meyvesi elma sertliğinde kabuğu yeşilken bile tatlıdır kekremsi olmaz. Yumuşamadan da yersiniz. 4-5 yaşlarında meyve verdiği söylenir.
|
Merhaba. Benim derdim tad olayı değil. Soğuğa dayanma direnci. Söylediğiniz çeşit eğer soğuklardan etkilenmiyorsa (-15, -20) düşünebilirim. Ama soğuğa dayanımı yoksa mecburen bu tür çeşitlere yöneliyoruz...