View Single Post
Eski 20-09-2019, 03:51   #31
Gokhan35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2019
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2
Merhaba,
Öncelikle yeni üye olsam da her ne zaman tarımsal konularda bilgiye ihtiyac duysam kendimi bu forumda bulmuşumdur.
Emeği geçen herkese kendi adıma teşekkür ederim.
Sizlere iki sorum olacak, sorularımı bu konu altına yazmamdaki amaç soracağım konularla ilgili istişareler olmasından kaynaklıdır.
1- Led aydınlatma konusunda yerli ürün var mı? (Tartes'e ait işletmenin Web sayfasında genelde Philips e ait ürünleri görmekteyim, diğer tüm firmalar hep yabancı menşei üretim ) bu ürünlerin yerli olarak üretilmesi ile ilgili geniş bir araştırma yapmaya çalışıyorum o yüzden bu soruyu sormak istedim.
2- Topraksız tarım alanında İzmir, Aydın, Manisa illerinde serası olan üretim yapan veya bu anlamda istişare edip bilgilerine başvurabileceğim birileri var mı? Kendimize ait bir sera kurmayı planlıyorum. Hem üretim yapıp hemde bilimsel deneylerim için kendime bir labaratuar olmasını istiyorum bu seranın o yüzden bu soruyu sordum.
İlk üniversite yıllarımda mimari alanda yapay zeka üzerine proje geliştirmiştim lakin yazılım konusunda istediğimi gerçekleştirecek konusunda uzman kimseyi bulamadığım için bu projem yarıda kaldı.
Sonrasında 3 boyutlu ( çimento, istiridye kabuğu, atık mermer tozu vs. Hammadelerindenn oluşan) Duvar paneli (Bin adet kendime ait tasarımların olduğu) projem, dolardaki kur oyunları ve ekonomik burhan yüzünden ertelendi.
Şimdi sırada topraksız tarım ve Grow Led projesi gündemde. Bu sefer son olsun istediğim için öncesindeki çalışmalarımı küçük de olsa yazmak istedim. Bunlar sadece bir kaçı. Yani bu zor olmaz yapamazsın gibi psikolojik açıdan yıpratıcı tüm sözlere karşı dayanıklıyımdır. Yapabilecek güç elimde mevcut, tek eksiğim oluşabilecek sorularıma cevap bulabileceğim bilgi sahibi kişiler. Topraksız tarıma ait makale, video, görsel metaryeller, yorumlar, forumlar, iştah kabartmak için hazırlanmış yalan yanlış haberler vb. Aklınıza gelebilecek tüm araştırmayı yaptım.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Gecenin 5'inde yazılan bir mesaj olduğu için dil bilgisi hatalı için şimdiden özür dilerim.

Saygılarımla,

Gokhan35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön