View Single Post
Eski 19-09-2019, 22:43   #59
CilekFidesi
Ağaçsever
 
CilekFidesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2019
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 82
Her insan bildiğinin alimi, bilmediğinin cahilidir. Maalesef bizim toplumumuzda bazı acayip olumsuz davranışlar çok yaygın. Birçok konuda bilip bilmeden ileri geri konuşup hüküm vermeye bayılıyoruz.

Daha internetin olmadığı zamanlarda gazete kitap dergi ve tv programlarında da bu konular işlenmiştir. Sadece çubukla su bulmak değil, radyestezinin başka alanları da. Bir adım daha yukarı çıkarsak metafizik. ABDde avrupada rusyada metafizik-radyestezi ile ilgili çok fazla çalışma yapılmıştır. Türkiyede ise bilim çevreleri tam anlamıyla acayip. Bizim insanımızda bilim deyince "materyalist-pagan-din karşıtı" kafaya sahip ucube bir gurup var maalesef. Hazır olanı kullanmak dışında araştırmayan üretmeyen yenilik arayışı olmayan, koltuğa çivilenip memur maaşını bankadan çekmekten başka icraatı olmayan bir topluluk.

Eğitim sistemine bir dönem vurulan darbe yüzünden bugün üniversitelerin içler acısı hali, birçok profesör vs eğitim görevlisinin garabet hali, eğitimin öğüttüğü, diploma mühendisleri, hipokrat yeminli kasaplar vs...

Hep bilimden eğitimden bahsedip paganizm çukurunda bocalayan bir avuç ucubeye mahkum ülke ne kadar ilerleyebilir, ne üretebilir ki? Sanat olarak kara heykel, bina olarak düz beton kare bina, birbiriyle hemen hemen aynı plansız düzensiz çirkin 81 vilayet ve kasabaları, ilaç tüccarlarına secde eden doktorlar, diploması arkasına saklanan mühendisler...

Bu kirli sistem çarkları arasından kendini kurtarabilmiş az sayıdaki insanımız zaten başarıyı yakalıyor. keşke onların değerini bilebilsek.

Bu ülkede çubukla su bulma onlarca yıldır biline yapılan başarısı kanıtlanmış bir şey. Bu kadar yüksek oranda başarı olmasaydı ortaya çıkmaz mıydı? Elbette ki her işin sahteciliği vardır. Ama inanın bana, gıda üretimi, doktorluk, ticaret, inşaat, memurlu kalanlarında sahtecilik %50nin üzerindeyken, radyestezide %10u bile bulmaz. Çünkü bu işte gerçekten sadece başarılı olan tutunur. Ama doktorluk gıda gibi alanlarda türlü dolaplar dönerken neredeyse hiçbir sahtecilik gerekli tepkiyi görmüyor.



Bakın örnek Jeoloji Yüksek Mühendisi Ali Seydi Gültekin. Doçent olacakken istifa etmiş, şimdi dünyanın her tarafından kendisine talep var. hadi türkiyedeki insanları cahillikle itham edip küçümsüyoruz, amerikalı avrupalı insanlar bu adama güvenip dünyanın bir ucundan niye çağırıyor?
Onlarca yıldır bu ülkede binlerce örnek varken klavye başına oturup oradan buradan bulduğu linkleri paylaşmak marifet değildir. Bu bilime de aykırı akla da mantığa da. Bir şey kesin doğrudur demek yanlış olduğu gibi kesin yanlıştır yoktur demek de yanlıştır.

CilekFidesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön