View Single Post
Eski 18-09-2019, 12:56   #1
MurathanM
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-02-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
MurathanM / Bonsai Hediyesi

Merhaba, evimize bir adet Bonsai hediyesi geldi. Daha önce araştırdığım bir bitkiydi, bu yüzden acemilik çekeceğimi düşünmedim. Ancak bu gelen bitkide bir terslik vardı, kökleri artık saksıdan dışarıya çıkmış, günden güne kuruyor ve bol yaprak döküyordu.

Çocukluğumdan beri bir sürü bitki baktığımdan dolayı, kişisel tecrübeme göre ya Bonsai saksısını değiştirecektim, ya da Bonsa'iyi ölüme terk edecektim. Çevremde Bonsai saksısı bulamadım. Ona en yakın olabilecek, yüksekliği fazla olmayan bir saksıyı yine evde buldum. Normalde Temmuz ayı toprak değişimi için uygun değildi ama yine de değişime başladım. En alta paslanmaz örgülü tel (Toprak sürekli nemli kalması için kullanmak aklıma geldi) üzerine orkide toprağı ve en üste de normal sıradan bitki toprağı ile örttüm.

Gelişim güzeldi, size aşağıda ilk geldiği andan, 1 saat önceye kadar olan fotoğrafları paylaşacağım. Bunun ile birlikte bir kaç sorum olacak;

1) Bonsai'ler için budama önemli olduğu yazıyor. Ben nasıl budama yapacağımı bilmiyorum. Açıkçası budama yapmaya kıyamıyorum. Fotoğraflara göre, en mantıklı budamayı nasıl yapmalıyım?
2) Herhalde toprak sürekli nemli kaldığından, zaman zaman sinekler oluşuyor. Bunun önüne nasıl geçerim?
3) Bonsai'de gövdenin büyümediği bilgisine ulaştım. Peki o zaman nasıl şekil veriyoruz? Çünkü benim Bonsai'min yapısı çok hoşuma gitmiyor. Teller ile farklı şekiller vermeyi planlıyordum.

İlk 3 fotoğraf, ilk geldiği zamanlara ait. 4. fotoğraf Ağustos başında çekildi. Son fotoğraf ise bugün çekildi.

MurathanM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön