Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi
Evet hasatta biraz gecikmiştik, ama dediğiniz gibi ince kabuklu ve narin bir tür. Yalnız kokusu ve hani o ağızda erime durumu varya, eyvahlar olsun! Üzerinde hafif bir zeytinyağı ve tuz, inanın lokum gibi Ailece çok beğendik bu varyeteyi.
Tabi dayanıklılık önemli, seneye Hafize Baliç’i denemeli...
Lezzeti nasıl?
|
Muğla bölgesinin pembe domatesini yetiştirdim bu yıl. İlk verimi güzeldi. Domates kokusu, lokum gibi yenmesi benzer. Bir hafta dayanması da benzer.
Yemek yaparken aynı etki olmadı ama. Yemekte kullanım ve konserve saklama için armut (Bursa domatesi deniyor burada) domates iyiydi. Yabancı çeşitleri henüz yetiştirmedim. Bu yıl elde edebildiklerimden denemeye başlarım artık. Hafize Baliç i merak ettim.
2020 de bir sayfa da ben açarım artık. Bir şeyler yetiştirebilmeye başladım sayılır