Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Bence dayanıklılık arttıkça lezzet (lezzet derken dediğiniz; ağızda erime-lokum gibi vs.) azalıyor. Tosta koymak için, Hafize güzel olur, Blue Beauty (fiziki cazibesini de düşünürsek) daha güzel olur. Her üçünün de tadı güzel, hibrit domateslerin sert, damarlı, lokum gibi erimeyen, tatsız dokularıyla kesinlikle karşılaştırılmaz. Gerisi herkesin damak tadı. Ağzına ilk kez şarap alan (veya herhangi bir alkol çeşidi) ve 'vay be ben yıllardır böyle mükemmel bir tadı nasıl kaçırmışım' diyen olur mu, veya ilk kez sigara içip te 'oha ciğerlerim bayram etti, nerelerdeymiş daha önce' diyen. Damak tadı sonuçta, ancak bizim hanım dahi blue beauty i bir numaraya koymuş durumda.
|
Ne güzel izâh etmişsiniz, çok teşekkür ederim.
Madem böyle bir ters orantı var, ben tercihimi lezzetten yana kullanacağım. Varsın dayanıklı olmasın, bu kadar lezzetli domates yemek benim için çok büyük bir lüks.
Ama bu demek değil ki farklı türler denemeyeceğim, not ettiğim birçok varyete var. Sabırsızlıkla önümüzdeki sezonu bekliyorum...