Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi
Evet hasatta biraz gecikmiştik, ama dediğiniz gibi ince kabuklu ve narin bir tür. Yalnız kokusu ve hani o ağızda erime durumu varya, eyvahlar olsun! Üzerinde hafif bir zeytinyağı ve tuz, inanın lokum gibi Ailece çok beğendik bu varyeteyi.
Tabi dayanıklılık önemli, seneye Hafize Baliç’i denemeli...
Lezzeti nasıl?
|
Bence dayanıklılık arttıkça lezzet (lezzet derken dediğiniz; ağızda erime-lokum gibi vs.) azalıyor. Tosta koymak için, Hafize güzel olur, Blue Beauty (fiziki cazibesini de düşünürsek) daha güzel olur. Her üçünün de tadı güzel, hibrit domateslerin sert, damarlı, lokum gibi erimeyen, tatsız dokularıyla kesinlikle karşılaştırılmaz. Gerisi herkesin damak tadı. Ağzına ilk kez şarap alan (veya herhangi bir alkol çeşidi) ve 'vay be ben yıllardır böyle mükemmel bir tadı nasıl kaçırmışım' diyen olur mu, veya ilk kez sigara içip te 'oha ciğerlerim bayram etti, nerelerdeymiş daha önce' diyen. Damak tadı sonuçta, ancak bizim hanım dahi blue beauty i bir numaraya koymuş durumda.