View Single Post
Eski 05-09-2019, 22:54   #183
yoleri
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-05-2019
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
ayaş domatesi kurusu

merhabalar ,
genelde az sulu , bol etli , kara denizde anarşist tabir edilen salçalıkta kullanılan domates yerine tam tersi ; bol sulu , ekşili , ince kabuklu ayaş domatesini kuruttum.ilk seferde oldu.
sadece tüm domatesleri 4 **** büyüklüğüne göre 5- 6 parçaya bölüp bolca tuzladım iri tuzla .
balkon küçük olduğundan ara ara fırında + 30 +50 derece fanlı olarak kurutarak süreci kısalttım. 4 - 5 parti , 60 kilo domatesi her seferde 10 kiloluk partilerle tuzlayıp bitirdim.
10 kiloda bir kilo kalıyor kabaca.
bakalım mevsim tadını verecek mi kışın .

Eklenen Resimler
 
yoleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön