View Single Post
Eski 04-09-2019, 13:17   #155
aydemiraydın
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Kaç yıldır benim dağbağda doğal olarak yetişen alıçlardan istediğim verim alamadığım için bir arkadaşın söylediğine göre getirdiği kalemlerden aşı yapmıştık. Bu yıl yapılmasına rağmen aşılarımız tuttu. Söylediğine göre sarı üzerinede kırmızı çizgileri olan iri bir alıç imiş. Benim istememle biraz da kırmızı alıç kalemi de geldi. Gelen kalemler dağda yetiştiği için ağaç fazla sürgün veremediğinden pek beğenmedik. Ancak bir tane kırmızı alıç aşımız ile diğer sarı alıç aşılarının tamamı tuttu. Anaçtan geldiği için bir kısmı çiçek açmasına rağmen meyveler döküldü.

Biz iri ve verimli alıç ararken aşağıdaki komşunun aşıladığı alıcın bir kolunda az da olsa meyve gördük. Bu bölgede gördüğüm en büyük sarı alıçlardı. Aşıların tutmadığına sevindim. Nedense alıç bana göre çok büyük olmuştu. Gelecek yıl ondan aşılık alabiliriz.

Eklenti 681099

Eklenti 681100

Bugün Ankara'da sarı ve kırmızı alıçların satıldığını gördüm. Satıcılardan biri kırmızı alıçların tanesini 4 liradan satıyordu. Sarılardan bir liralık ve 4 liralık vardı. Başka bir kişinin nerede olduğu sorusunu kızdığı için cevaplamadı.

Diğer az olanda aynı şekilde kırmızıya 4 tl dedi. O ipe çizilmiş büyükmüş. biraz pazarlık edince daha küçük olan ipe dizilmişini 2 tlye aldım. Derdim onların nerede bulunduğu idi. Çubuk taraflarında olduğunu söyledi. Çekirdeklerinden aynısı çıkar mı bilmiyorum. Ancak bu yıl bir kısmını asit içinde bir miktar bekletip daha sonra bahçede soğuk alması için atacağım. Bir kısmını da gübre içine gömerek kışı dışarıda geçirmesini sağlayacağım. Hayvanların sindirim sisteminden geçen alıç çekirdeğinin çimlendiğini bahçemde görmüştüm. Bu şekilde büyük kırmızı alıcı olan arkadaşlardan ilkbaharda kalem almayı isterim.

Eklenti 681101

sn. muda edindiğiniz sarı alıç neredeyse 2 inç büyüklüğünde hatay belen alıcı.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön